Het effect van kleur in je interieur: oranje


De kleur die je aan je interieur geeft, zegt heel wat over jezelf. Bovendien heeft het gebruik van bepaalde kleuren een enorme impact op de sfeer die een ruimte uitstraalt. Je denkt dus maar beter goed na, voor je met bepaalde tinten aan de slag gaat. Hieronder gaan we op zoek naar het effect van dé herfstkleur bij uitstek: oranje.


Warm en passioneel

Oranje is een erg leuke kleur om in je interieur te verwerken. Ze is opvallend, warm en een bron van energie. Een oranje interieur is positief, levendig en opwindend. Bovendien zijn er erg uiteenlopende tinten oranje met elk een eigen karakter, zodat het een kleur is die in elk type kamer past. Een fel oranje is extravagant en staat voor warmte en comfort. Hoe meer het aanleunt bij rood, hoe meer pit en passie de kleur in je kamer zal brengen.

Licht en romantisch

Oranje kan zowel een speels karakter hebben, als serene klasse uitstralen. Een lichtere tint oranje is teder, zacht en romantisch. Oranje dat aanleunt bij zachte gele tinten, straalt elegantie en raffinement uit. Bovendien zal een lichtere tint de kamer groter laten lijken.

Oranje accessoires brengen warmte en stijl in een modern interieur. Denk maar aan schilderijen, gordijnen of tapijten. Maar ook kleine accenten zoals een kussen of een vaasje kunnen een ruimte meteen een opvallende toets geven en hoeven helemaal niet duur te zijn.


Halloweentrends

Wanneer de vallende bladeren in de maand oktober voor een oranjebruin pallet zorgen, kleuren ook woonkamers en keukens meer oranje. Een erg populaire trend tijdens deze periode, is het in huis halen van een of meerdere pompoenen of allerlei andere oranje Halloween elementen. Elk jaar wint Halloween bij ons nog meer aan populariteit en zijn de bijhorende oranje decoraties nog prominenter aanwezig in onze woningen.


Matchen met andere kleuren

Oranje heeft het voordeel dat het makkelijk te combineren is met neutrale kleuren, zoals beige, crèmekleuren of bruine aardetinten. Deze mix zorgt gegarandeerd voor een rustige, vriendelijke sfeer in huis. Oranje en geel geven een fleurig effect, terwijl oranje met wit of grijs de kamer net een mooie, stijlvolle toets zal geven.

Ook in een uitgesproken blauw of groen interieur, kun je met oranje een erg geslaagd effect creëren. Maar let op: fel contrasterende kleuren kunnen voor spanning en agressiviteit in je interieur zorgen. Ook wanneer je felle oranjes met elkaar combineert, kan het resultaat druk en opdringerig worden. Probeer daarom een gloedvolle oranjetint te combineren met een zachte, neutrale tint.

Gerelateerde Stories

15-12-2016

Dit doet kleur met je huis: blauw

17-10-2016

Het effect van kleur in je interieur: wit

27-11-2016

Het effect van kleur in je huis: zwart

13-7-2016

Het effect van kleur in je interieur: geel

Top