Alles wat je moet weten over PVC en vocht

Vinylvloeren staan gekend om hun uitstekende waterbestendigheid. Maar daarom is water nog niet hun beste vriend … Lees hier alles wat je moet weten om van PVC en vocht beste maatjes te maken.


De frequentie is de essentie

Waterdichte PVC-vloeren, zoals Livyn luxevinyl van Quick-Step, zijn zo behandeld dat ze binnendringend water tot op zeker hoogte aankunnen. Concreet betekent dit dat je vloer uren-, zelfs dagenlang, in contact kan komen met water zonder beschadigd te raken.

Maar wanneer wordt veel water te veel? Alles hangt af van frequentie. Komt je PVC-vloer regelmatig in contact komt met grote hoeveelheden water – in een kamer met open douche bijvoorbeeld? Dan zullen de voegen en randen de overvloed aan water niet lang aankunnen, waardoor je vloer en ondervloer beschadigd kunnen raken.

Met water poetsen? Geen probleem!

Het is belangrijk dat vocht niet onder de afwerklaag van je PVC-vloer terechtkomt. Betekent dit dat je niet met water mag poetsen? Natuurlijk niet! Zorg gewoon dat je dweil niet druipnat is. Een licht vochtige dweil klaart het klusje wel. Ontdek hier nog veel andere handige tips over het onderhoud van je vloer.


Geschikt voor keukens en badkamers

Dankzij zijn sterke toplaag is vinyl ideaal voor kamers die je vaak gebruikt en geregeld nat worden, zoals keukens en badkamers. Zolang je hem niet gebruikt als zwembadvloer, overleeft je vinylvloer het wel!
Top