Welke vloeren zijn geschikt voor vochtige huizen?

Sta bij het kiezen van je droomvloer even stil bij het klimaat waarin je leeft. Want dat bepaalt hoe goed jij en je vloer je voelen in huis. Te vochtige lucht geeft je een klam gevoel. Maar ook je huis zelf, je meubels én houten vloeren zijn er niet tuk op. De juiste vloer kiezen bespaart je heel wat kopzorgen. Maar hoe ga je daarbij te werk?Over relatieve luchtvochtigheid en opstijgend vocht

De ideale relatieve luchtvochtigheid ligt tussen 40 en 60%. Een te vochtig binnenklimaat – meer dan 60% dus – is een vrij recent probleem. Oude huizen, die niet helemaal luchtdicht zijn en enkele beglazing hebben, ventileren op natuurlijke wijze. Maar tijdens renovaties worden kieren gedicht. En dubbel glas vervangt de oude ramen. Het gevolg? Opstijgend vocht vindt geen natuurlijke uitweg meer, en jaagt de relatieve luchtvochtigheid in huis de lucht in.

‘Natte’ ruimtes

Bepaalde kamers hebben vaker te kampen met vochtigheid. Denk maar aan de badkamer, de keuken of de wasruimte. Maar in vochtigere huizen neem je beter ook andere ruimtes in acht. Welke types vloeren zijn dan het best opgewassen tegen vochtige omstandigheden?


Speel op veilig met PVC

De veiligste keuze is PVC. PVC-planken zijn namelijk 100% waterdicht – wat niet betekent dat ze douchebestendig zijn. Maar een badoverstroming kunnen ze zonder probleem aan. Ook het laminaat van Quick-Step is opgewassen tegen vocht. Dankzij hun HydroSeal-coating zijn Impressive en Impressive Ultra namelijk ook een prima keuze.

De look & feel van je badkamer? Die bepaal je helemaal zelf: je hebt de keuze uit een uitgebreid aanbod decors.

Top