Mag ik Quick-Step-pvc gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

Veelgestelde vragen over vinyl

Mag ik Quick-Step-pvc gebruiken in combinatie met vloerverwarming of -koeling?

Pvc-vloeren en vloerverwarming vormen een onoverwinnelijk duo, wat pvc erg populair maakt zowel bij renovaties als nieuwbouw. Alle Quick-Step-pvc-vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming of -koeling op lage temperatuur.

Soorten vloerverwarming

Quick-Step-pvc-vloeren zijn compatibel met vloerverwarming op lage temperatuur. Dit betekent dat de maximale contacttemperatuur van het pvc niet hoger mag zijn dan 27°C. Pvc-vloeren kunnen alleen geplaatst worden met verwarmingselementen – warm water of elektrisch – die in de ondervloer ingegoten zijn. Nieuwe systemen zoals verwarmingsfilms die op de ondervloer geplaatst worden, zijn niet geschikt. Bij het plaatsen van Quick-Step-pvc met vloerverwarming is’ het belangrijk dat je de instructies nauwkeurig volgt.

Download de instructies

Pvc-vloeren met vloerverwarming: te onthouden

Bij het combineren van een pvc-vloer met vloerverwarming moet je erop letten dat de totale warmteweerstand niet meer dan 0,15 m² K/W bedraagt. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn. Quick-Step-pvc-vloeren zijn hiervoor perfect geschikt: Quick-Step-vinyl 4,5 mm heeft een totale warmteweerstand van 0,015 m² K/W bij verlijming of 0,025-0,070 m² K/W voor ‘zwevende’ installaties met een ondervloer. Met andere woorden: een gelijmde vloer geeft de warmte iets beter door. De warmteweerstand van Quick-Step-pvc is terug te vinden in de specifieke richtlijnen voor vloerverwarming.

Het is belangrijk om een isolerende laag onder je vloerverwarming aan te brengen, die beter isoleert dan het pvc. Zo wordt de warmte van de isolatielaag gereflecteerd en door de vloer geleid.

Pvc-vloeren en vloerkoeling

Vloerkoeling is op hetzelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom’ is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen. Dit voorkomt waterschade aan je vloer.

Plaatsen van een pvc-vloer met vloerverwarming

Quick-Step-pvc-vloeren kunnen op twee manieren geplaatst worden: vastgelijmd of ‘zwevend’. De algemene plaatsingsrichtlijnen blijven van toepassing, tenzij onze specifieke richtlijnen voor vloerverwarming anders vermelden. Neem bij twijfel altijd contact op met je dealer.

Download de instructies voor vloerverwarming


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meest gestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Veelgestelde vragen over parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top