Ik heb een Quick-Step-vloer gekozen. Is er nog iets waar ik aan moet denken?

Accessoires

Ik heb een Quick-Step-vloer gekozen. Is er nog iets waar ik aan moet denken?

Wanneer je de juiste vloer voor je interieur hebt gekozen, hoef je alleen nog de juiste accessoires te kiezen die je vloer helemaal af maken. Aan de hand van deze eenvoudige checklist weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht.Ondervloer

Een ondervloer dient om kleine oneffenheden in de ondergrond te elimineren en akoestische en/of thermische isolatie te bieden. Aangezien de kwaliteit van de ondervloer een grote invloed heeft op de uiteindelijke kwaliteit en het comfort van uw Quick-Step-vloer, raden wij je ten zeerste aan om je Quick-Step-vloer te combineren met de juiste Quick-Step-ondervloer. 


 

Lijm?

Dat is alleen nodig als je kiest voor een 'gelijmde' plaatsing van je parket- of livynvloer, niet voor laminaat. Voor een uitstekend resultaat is het belangrijk dat je de speciaal hiervoor ontwikkelde Quick-Step 'Parketlijm' of 'Livyn lijm' gebruikt.

 

Vinyl lijm: 
  • bevat geen oplosmiddelen en is combineerbaar met vloerverwarming en -koeling. Spreidt gemakkelijk, kleeft snel
  • Voor poreuze ondergronden
  • Verbruik: 15 kg = 50-60 m², 6 kg = 20 m² (dus: 250 – 350 g / m²). Perfect verbruik gegarandeerd met het LIVYN lijmtruweel.
 

Parketlijm: 

  • bevat geen oplosmiddelen en is combineerbaar met vloerverwarming. Gebruiksklaar & gemakkelijk aan te brengen: 1 component
  • Voor poreuze en niet-poreuze ondergronden
  • Verbruik: 1 kg / m² (dus: 1.000 – 1.200 g / m²). Perfect verbruik gegarandeerd met het QS PARQUET lijmtruweel.
 
 
 

 

Plinten

Je Quick-Step-vloer verdient een perfecte afwerking. Daarom geven we je de keuze uit een breed assortiment hoogwaardige plinten die bij elke vloer en stijl passen. Stuk voor stuk werden ze net als onze vloeren aan een strenge kwaliteitscontrole onderworpen. Ontdek onze plinten voor laminaat, parket en livyn.

Quick-Step Largo parketplint

Afwerkingsprofielen voor vloeren en trappen

Het gepatenteerde Incizo-profiel is een multifunctioneel afwerkingsprofiel. Je kunt hetzelfde profiel gebruiken voor alle afwerkingen van je Quick-Step-laminaat- en parketvloeren. Voor je livynvloer bestaan er specifieke aluminiumprofielen.
Quick-Step Incizo

Quick-Step-rozetten

Als afwerking voor verwarmingselementen en leidingen in harmonie met je vloer. De leidingafdekkingen zijn geschikt voor verschillende diameters: 15 of 22 mm. Controleer je diameter en afwerking met een laminaat die bij je vloer past.
Quick-Step-rozet

 

Plaats je je vloer zelf?

Plaatsingstools

Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt voordat je je vloer begint te plaatsen. Zo voorkom je schade aan je nieuwe vloer. Om de plaatsing eenvoudiger te maken, kun je de Quick-Step-plaatsingsset en -handzaag gebruiken om doorheen deurlijsten te zagen. Zo zal je nieuwe vloer er perfect onder passen.
Quick-Step plaatsingssetVerwante vragen

Verwante onderwerpen

Algemeen

De meest gestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Veelgestelde vragen over parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Veelgestelde vragen over vinyl

Vragen over Quick-Step PVC-vloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.
Top