Hoe kies je de perfecte ondervloer voor je laminaatvloer?

Veelgestelde vragen over laminaat

Hoe kies je de perfecte ondervloer voor je laminaatvloer?

Elke doe-het-zelver weet het: wanneer je aan de slag gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. En dit geldt ook bij het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer. Er is immers één stap die uitermate cruciaal is wanneer je van plan bent om een nieuwe laminaat te plaatsen. Dewelke dat is? Het kiezen van de juiste ondervloer. Wij geven graag een woordje uitleg!

Welke ondervloer kiezen?

Voor elke type kamer, en elk type situatie, is er een geschikte ondervloer beschikbaar. Sta dus zeker even stil bij wat jij precies nodig hebt.

  • Kent de ruimte in kwestie relatief weinig beloop, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer of een zolder? Dan kan je kiezen voor de budgetvriendelijke Quick-Step Basic Plus ondervloer.
  • Wordt de vloer net heel intensief gebruikt, zoals in een woonkamer of keuken? Ga dan voor een beter geluiddempende ondervloer, zoals de Quick-Step Unisound.
  • Wil je het geluid van je voetstappen zo beperkt mogelijk houden, om bijvoorbeeld een serene werk- of leefkamer te creëren? Dan is de Quick-Step Silent Walk precies wat je nodig hebt.
  • Plaats je je laminaatvloer op een bovenverdieping of in een appartement? Demp dan het doorgangsgeluid met de Quick-Step Transitsound ondervloer.
  • Is je basisvloer nogal onregelmatig, of wil je je laminaatvloer bovenop een bestaande tegelvloer leggen? Kies dan voor onze Quick-Step Thermolevel: deze ondervloer egaliseert elke ondergrond (oneffenheden tot maximum 4 mm) en is bovendien extra isolerend!
Ontdek alle ondervloeren

Verwante onderwerpen

Algemeen

De meest gestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Veelgestelde vragen over vinyl

Vragen over Quick-Step PVC-vloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top