Een royaal interieur: hoe doe je dat?

Een woning die luxe uitstraalt, we willen het allemaal. Alleen lijkt het soms zo onhaalbaar én onbetaalbaar. Maar dankzij enkele, eenvoudige aanpassingen in je interieur, kan je de ruimte in een mum van tijd naar een hoger niveau tillen. Begin bij de vloer, de basis van je huis, om het volledige plaatje een royale uitstraling te geven. Maar hoe maak je nu de juiste keuze en wat daarna gedaan?

Paleizen uit de belle époque, majestueuze landhuizen of een art deco herenhuis: het zijn stuk voor stuk prachtige gebouwen, om nog maar over de binnenkant te zwijgen. Geen wonder dat we die stijl vandaag in ons eigen interieur willen binnenhalen. En dat kan, zelfs zonder grote verbouwingswerken. Met onderstaande tips in het achterhoofd, kan elk huis luxe uitstralen.

Back to basics!

De basis van een woning is de vloer, het is als het ware het vertrekpunt om een ruimte in te richten. Vergeet even alle weelderige accessoires om af te werken en ga eerst voor de juiste start. Dé gouden tip is hier kiezen voor kwaliteit. Want wanneer de vloer er luxueus en kwalitatief uitziet, zal de rest van het interieur vanzelf volgen. Dé royal van de vloerbekleding is een plankenvloer uit eik. Het brengt authenticiteit in huis en staat zonder meer voor luxe. Ga voor extra brede en lange planken, ze stralen klasse uit maar zijn toch een tikkeltje stoer. Zo wordt elegantie moeiteloos gecombineerd met een ietwat gedurfde look.

Comfort is luxe

Vloeren in laminaat of vinyl zijn niet ondergeschikt aan hun klassieke broertje parket. De praktische voordelen zijn immers legio: ze zijn slijtvast, kras- en waterbestendig. Daarnaast voelen ze warm en zo ongeëvenaard realistisch aan, zowel qua look als feel. Het zijn vloeren die naast pracht en weelde ook écht comfort in huis brengen - en laten we eerlijk zijn: het is dat soort luxe 2.0 die we anno 2017 allemaal willen.

Mysterieus donker

Hoewel er de voorbije jaren massaal voor het cleane en eerder koele wit werd gekozen, hebben donkere kleuren eigenlijk even veel te bieden. Kies gerust voor dramatische tinten zoals bordeaux, oker, donkerblauw en zelfs zwart. Aan de muur matchen ze met zo goed als alles in je interieur en ook de vloer mag in een donkere tint; het geeft de ruimte iets mystiek en royaals. Laat de lichte plankenvloer voor wat het is en kies voor donkerbruin, een kleur die dit jaar voor warmte staat.

Over UNILIN

  • Officiële webshop
  • Veelgestelde vragen