Een vloer kiezen: niet alleen de looks tellen mee

Uiteraard willen we allemaal een mooie vloer die ons interieur dat tikkeltje extra geeft. Maar soms zijn de praktische eigenschappen van een vloer minstens even belangrijk. "Omdat een van onze zoontjes ademhalingsproblemen heeft, kregen we van de dokter het advies om de versleten vloer in zijn slaapkamer te vervangen", vertellen Jo en Jon Hall. "Een speelse combinatie van designs uit de Impressive-laminaatcollectie van Quick-Step bleek de perfecte oplossing."

Jo en Jon Hall wonen met hun twee woelwaters van kinderen Aidan (9) en Leo (7) in een pittoresk dorpje in Kent (Engeland). "Aidan kampt met gezondheidsproblemen", vertelt Jo. "Tijdens een doktersbezoek kwam de vrij verouderde en versleten vloer in zijn slaapkamer ter sprake. De arts legde meteen de link met Aidans ademhalingsproblemen, en raadde ons aan om de oude vloer te vervangen door een nieuwe die makkelijker gereinigd kon worden én slijtvast was."

Zoektocht naar inspiratie

De nieuwe vloer moest voorkomen dat stof, vuil en andere allergenen zich ophopen en zo tot ademhalingsproblemen leiden. "Maar hij moest ook tegen een stootje kunnen, aangezien Aidan nogal wild kan spelen", zegt Jo. "Om inspiratie te vinden doorbladerden we tal van interieurtijdschriften. Telkens weer trokken de vloeren van Quick-Step onze aandacht." "Na wat rondsurfen op de Quick-Step-website sprak de Impressive-collectie ons het meest aan. Het is de allereerste laminaatvloer die volledig waterdicht is. In combinatie met het oppervlak dat uiterst krasbestendig is en de antistatische coating (waardoor stof en vuil snel en eenvoudig verwijderd kunnen worden), bleek dit de ideale vloer voor Aidans kamer.

Speels design

"We hadden een heel leuk vloerdesign gezien in een magazine", zegt Jo. "Eerst twijfelden we nog een beetje omdat het zo speciaal was, maar de speelsheid van het motief trok ons uiteindelijk over de streep. Onze lokale Quick-Step-verdeler heeft ons daarna uitstekend verder geholpen bij de samenstelling van ons droomdesign. Hij liet ons zien dat alle planken in de Impressive-collectie dezelfde dikte, breedte en lengte hebben. We konden dus zonder problemen combineren." Dat leverde een strepenpatroon op, gecreëerd door meerdere motieven in diverse kleuren: Concrete Wood, Soft Oak Light, Soft Oak Medium, Saw Cut Oak Beige en White Planks.

Praktisch en esthetisch

Jo: "Het resultaat is fantastisch. Aidans slaapkamervloer heeft nu een heel geraffineerde, volwassen uitstraling, maar doet ook perfect dienst als speelondergrond. Zo bedenkt Aidan creatieve manieren om met zijn autootjes te spelen en doet hij alsof de strepen een racecircuit zijn."

"En de nieuwe vloer heeft vooral een zeer positieve impact op zijn gezondheid", besluit Jo. "We zijn zelfs zo enthousiast dat we in broer Leo's kamer dezelfde vloer hebben geplaatst. Want ook hij verdient uiteraard zo'n schitterend geschenk!"

Een vloer kiezen, niet alleen de looks tellen mee

Een vloer kiezen, niet alleen de looks tellen mee

Gerelateerde Stories

9-6-2016

Impressive Ultra: laminaat voor connaisseurs

Top