Parket als de perfecte eenmaker

Getuigenis

Toen Karlien Stoeykens en Tom Vanderstukken in 2007 hun charmante huis kochten, wisten ze dat dit het begin van een mooi verhaal zou zijn. In de lente van 2013 besloten ze om zwarte keramische tegels te gebruiken voor hun hal en moderne keuken. In de andere kamers op de benedenverdieping ligt Variano parket in Eik royaal grijs geolied. Het resultaat? Een prachtige symbiose van twee stijlen in perfecte harmonie.

Van huis tot thuis

Tom is productmanager in een bedrijf dat bakkerijgrondstoffen produceert en verkoopt, terwijl Karlien inspirerende communicatie rond stadsvernieuwingsprojecten ontwikkelt. Ze hebben twee kinderen: een jongen van 7 en een meisje van 5. Zes jaar nadat ze hun huis gekocht hadden, begon het koppel de vier kamers op de benedenverdieping te renoveren: de hal, keuken/eetkamer, tv-zone en speelkamer.

Variano heeft voor de perfecte balans gezorgd. De vloer brengt de charme van verweerd hout in huis, maar zorgt voor een verrassend uitzicht.

Gezellig gezinsnest

Sommige van de binnenmuren moesten baan ruimen. Een stijlvolle keuken vormt nu het hart van de woning. Alles van verwarming, elektriciteit en sanitair werd vervangen. Kortom, het karakteristieke huis onderging een metamorfose tot een gezellig, ruimtelijk, lichtrijk en — bovenal — comfortabel gezinsnest dat ze met veel liefde hun ‘thuis’ noemen.

Quick-Step Parket Variano, eik royaal grijs geolied, eetkamer

Een balans bewaren

Wat meteen opvalt aan het huis zijn de contrasten: de lange, witte muur met ingemaakte kasten en zwarte uitsparingen, het gebruik van zowel hout als keramische tegels voor de vloeren, modern meubilair in de keuken en tweedehands kasten in de speelkamer, sobere en strakke lijnen die afgewisseld worden met originele elementen zoals de oude deur met vensterglas… Toch vloekt het ontwerp niet.

De brug tussen klassiek en modern

De kamers vloeien in elkaar over en het grijze Variano parket smeedt een mooie brug tussen klassiek en modern. “Dit is een oud huis met een eigen stijl en charme en dat wilden we absoluut behouden”, zegt Tom. “Maar we wilden ook een zeer moderne keuken. Variano heeft voor de perfecte balans gezorgd. Deze vloeren hebben de charme van verweerd hardhout, maar creëren ook een verrassend uitzicht door het gebruik van planken met meerdere stroken. Wat ook erg belangrijk is: als er hier en daar een kras bijkomt, dan geeft dat niet. De vloer heeft immers al verschillende esthetische deuken en krassen.”

Quick-Step Parket Variano, eik royaal grijs geolied, woonkamer

Gerelateerde Stories

6-8-2015

De vloerkeuze van Mark Cavendish

2-6-2017

Project Keuken: Een blik op de nieuwe vloer van blogger Amber

1-5-2017

Over de vloer: Jo en Karolien kiezen voor een ‘Impressive’ master bedroom

Top