Het effect van kleur in je interieur: wit

Technisch gezien is het dan wel geen kleur, toch is wit onmisbaar in elk interieur. Wit maakt je interieur tijdloos en kan heel makkelijk gecombineerd worden verschillende interieurstijlen. Maar wit is ook maar wit. Ontdek dus hoe je de kleur optimaal gebruikt …

Wit is het symbool van zuiverheid, eenheid en minimalisme. Wie zich aangetrokken voelt tot deze kleur, zou ook makkelijker in staat zijn om compromissen te maken. Bovendien laat wit zien dat je goede bedoelingen hebt en geen confrontatie zoekt. Denk bijvoorbeeld maar aan de witte vlag in oorlogstijden. Maar let wel op dat je je niet volledig onderdompelt in wit. Dan roep je al snel associaties op met koelheid, ongevoeligheid en eenzaamheid.

Perfect voor elke kamer

Wit geeft een “propere en reine” indruk en is daardoor ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Maar je kan de neutrale kleur ook zonder aarzelen gebruiken in alle andere kamers. Let wel op dat je een kamer niet te steriel maakt door een overdadig gebruik van wit. Werk met verschillende tinten, of combineer met hout of andere kleuren.

Kleurmatch

Wit is de perfecte basiskleur en kan je perfect combineren met elke andere kleur. Wit in combinatie met donkere kleuren brengt meer contrast in de kamer, en maakt de donkere kleuren iets zachter. Ook felle kleuren kan je wat afzwakken door ze af te wisselen met wit. Wit is bovendien ideaal om een donkere ruimte op te lichten, aangezien een witte muur alle licht weerkaatst.

Wit is bovendien niet trendgevoelig, en past perfect in elk type interieur. Wil je toch wat variatie brengen in een wit interieur, kies dan voor reliëf en texturen om de kleur wat warmer te maken, of kies voor een houten vloer. Ook meubilair kan een witte ruimte meteen een heel andere aanblik geven.

Passende vloer

Het Variano Eik Geverfd Wit Geolied-parket is ideaal om te combineren met een wit interieur. Enerzijds zorgt het voor eenheid in je interieur, anderzijds creëer je toch warmte dankzij de houten structuur. Door het Palazzo Blue Mountain Eik Geolied-parket met wit te combineren kom je dan weer in Scandinavische sferen terecht. De Palazzo Verfijnde Eik Extra Mat past dan weer perfect bij een klassieker interieur.

Meer combinaties ontdek je via onze FloorExplorer!

Het effect van wit op je interieur

Het effect van wit op je interieur

Gerelateerde Stories
27-5-2016
14-7-2016
9-6-2016
13-7-2016
Top