Stap binnen in de gerenoveerde gezinswoning van Iljo en An-Sofie


Profwielrenner Iljo Keisse en zijn vrouw An-Sofie Zenner kozen bij de verbouwing van hun woning voor de Palazzo-parketvloeren van Quick-Step. “We wilden een look die er niet alleen warm en natuurlijk uitziet, maar ook zo aanvoelt”, vertelt An-Sofie. En daarbij speelde duurzaamheid ook een grote rol. 
 
Iljo Keisse fietst bij Etixx – Quick-Step, An-Sofie werkt als psychologe in een revalidatiecentrum. In 2010 kochten ze samen een huis in Destelbergen. Toen ze onlangs hun woning renoveerden, kozen ze resoluut voor Quick-Step-vloeren: vloeren die perfect passen bij hun interieur en levensstijl en bovendien tegen een stootje kunnen. Vooral dat laatste is niet onbelangrijk met twee krijgers in huis, zoontjes Jules en René.
 

Van ideeën tot concrete keuzes

“We hadden al een tijdje verbouwplannen”, legt Iljo uit. Met dat in het achterhoofd stapte hij de showroom van Quick-Step binnen. “Daar vinden de persconferenties van onze ploeg geregeld plaats. Toch is het niet omdat ik renner bij de Quick-Step-ploeg ben, dat ik automatisch kies voor hun producten.” Iljo en An-Sofie waren in de eerste plaats op zoek naar kwaliteit en authenticiteit. Voor hen was het belangrijk dat de vloer van hun keuze een tijd mee kan.

Daarnaast was duurzaamheid een belangrijke factor. En ook op dat vlak wist Quick-Step hen te overtuigen. In tegenstelling tot de massieve eiken vloeren bestaan de Quick-Step-vloeren uit verschillende lagen: de toplaag is echt eik, de andere lagen zijn gemaakt van boomsoorten die sneller groeien. Daarmee zijn ze beter voor de natuur.

Het koppel vond snel wat het zocht. “Onze keuze was meteen gemaakt”, herinnert An-Sofie zich. “We wilden zelfs niet meer bij andere bedrijven of in andere catalogi kijken.”


Ontdek de Palazzo parketvloeren
“We zochten een vloer die warmte uitstraalt”

Iljo en An-Sofie lieten al gauw hun oog vallen op de Palazzo-reeks. Wat hen precies aantrok? “We wilden lange en brede eiken planken. Dat straalt klasse uit.”, zegt An-Sofie. “De kleuren zaten ook meteen goed”, vult Iljo aan. “We gingen voor een lichte kleur die onze leefruimte en slaapkamers nog ruimer doet lijken.”

 “Met Quick-Step halen we de charme van echt hout in huis. Het zit hem in de details: de speciale borsteling en de extra matte lak creëren de look van onbehandeld hout. ’s Ochtends of ’s avonds met je blote voeten die houtstructuur voelen, dat vind ik echt leuk. Natuurlijke authenticiteit in al zijn puurheid!”


Ontdek de Palazzo parketvloerenVloeren die tegen een stootje kunnen

Met twee jonge kinderen is er altijd leven in huis. Voor An-Sofie en Iljo speelde onderhoudsgemak dus zeker mee in hun keuze: “Deze vloer is makkelijk te onderhouden”, vertelt An-Sofie. “Dat is nodig, want we weten allemaal wat voor knoeiboel kinderen kunnen maken”, lacht Iljo.

De jonge ouders hoeven zich ook geen zorgen te maken over krassen door speelgoed of slepende stoelen. De vloeren van Quick-Step zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Dankzij de afwerking met extra matte lak krijg je het onderhoudscomfort en de bescherming van een kras-en vlekbestendige lak in combinatie met de natuurlijke, matte look van een onbewerkte parketvloer.

Quick-Step Parket Palazzo, slaapkamer, kinderkamer

Installatie in slechts enkele klikken

De installatie van de vloer lieten Iljo en An-Sofie over aan de Quick-Step Master Installer. Alles verliep gesmeerd. “De installateurs kennen hun vak door en door. Zo is het echt fijn samenwerken”, vertelt Iljo. “Alles is tot in de puntjes afgewerkt.”

An-Sofie beaamt: “Zelf hebben we geen meubels moeten verplaatsen. We konden als het ware ons huis achterlaten en wanneer we terugkwamen, lag de nieuwe vloer er en stonden onze meubels weer op hun plaats.”

Zo’n vloerinstallatie verloopt dan ook snel dankzij het eenvoudige dropdown Uniclic Multifit-kliksysteem van Quick-Step. Daarnaast hebben de vloeren na de installatie geen extra behandeling meer nodig lakken of oliën gebeurt tijdens de productie. Zodra de Quick-Step Parquetvloer geïnstalleerd is, kan je er jarenlang van genieten.

Voor ieder wat wils

Of ze de Quick-Step en specifiek de Palazzo-vloeren ook aan vrienden zouden aanraden? “Zeker”, beklemtoont An-Sofie. “Mooie vloeren, vlotte installatie, vlekkeloze afwerking … Beter kon niet!” Ook Iljo is overtuigd: “Smaken verschillen, maar in het uitgebreide aanbod vind je zeker wat je zoekt.”

Top