“Al elke dag genoten van onze nieuwe vloer”

Laura Tirkkonen is de eigenaar van homevialaura.com, een van de populairste Finse lifestyle-blogs. Samen met haar jonge gezin verhuisde ze onlangs naar een appartement in Helsinki. Voor de inrichting van haar nieuwe woonst ging ze heel bewust op zoek naar een laminaatvloer van Quick-Step. “Ik was op zoek naar een combinatie van authenticiteit en duurzaamheid.”

Toen Laura en haar vriend enkele maanden geleden verhuisden naar een appartement in een herenhuis in Helsinki, besloten ze om hun nieuwe woonst grondig te renoveren. Stap één was een volledig nieuwe vloer. “Voor mij is de vloer het belangrijkste element van een interieur. Hij vormt letterlijk de basis waarop je de rest van je interieur bouwt. Zelfs met heel eenvoudige meubels op een mooie vloer krijg je een knap eindresultaat. Maar als je genoegen neemt met een mindere vloer, moet je investeren in opvallende meubels om iets moois te maken van je interieur.”

Op zoek naar topkwaliteit

Dat ze zouden kiezen voor een laminaatvloer lag al snel vast. “We hebben een jong kindje en een hond in huis, en er komen regelmatig vrienden en familie over de vloer. Ik zocht dus naar een combinatie van een authentieke uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak. En dan kom je automatisch bij laminaat uit. Maar ik wilde wel topkwaliteit. In een vroeger huurhuis lag een goedkope laminaatvloer die meteen vol krassen stond. Wat mij betreft heb je dus laminaat en laminaat …”

In een cursus interieurontwerp die Laura enkele jaren geleden volgde, werden Quick-Step-vloeren aanbevolen. “Dus ben ik op het internet op zoek gegaan naar het aanbod van Quick-Step en naar lokale dealers. Dat het een witte vloer zou worden, stond op voorhand vast. We hebben weinig natuurlijke lichtinval in ons appartement, maar met een witte vloer zouden we daar maximaal rendement uit kunnen halen. Bovendien is wit tijdloos en makkelijk te combineren met alle soorten meubels.”

Op zoek naar topkwaliteit


Natuurlijke uitstraling en uitzonderlijk slijtvast

Uiteindelijk viel Laura voor de Impressive Witte Planken van Quick-step. “We konden hem hier gaan bekijken in een toonzaal Helsinki, en we waren op slag verliefd. Er zit een prachtige, authentieke houtnerf in het oppervlak, en de kleur is zuiver wit maar tegelijkertijd heel zacht. Het geeft ons appartement een heel gezellige uitstraling. De vloer ziet er erg natuurlijk uit, maar combineert die look met een uitzonderlijke kleur- en slijtvastheid. Toen de lokale dealer ook nog vertelde dat de vloer heel snel en eenvoudig geïnstalleerd kon worden, hebben we geen seconde meer getwijfeld.”

De Impressive-reeks is een laminaatvloer van de gebruikersklasse 32. Dat is het op één na sterkste type laminaatvloeren, dat zelfs geschikt is om te gebruiken in commerciële ruimten die intensief gebruikt worden. “Zo zijn we er zeker van dat onze vloer er jarenlang als nieuw blijft uitzien, zelfs met een klein kindje en een hond in huis. Voorlopig ligt hij er nog maar enkele weken, maar ik heb er al elke dag van genoten!”

Natuurlijke uitstraling en uitzonderlijk slijtvast


Photo credits: Laura Tirkkonen (http://homevialaura.com/)
Top