Creatief vloeren met deze prachtige legpatronen


Wist je dat er heel wat verschillende manieren zijn om een vloer te leggen? Je hoeft enkel te spelen met de vormen, patronen of kleuren en de mogelijkheden zijn eindeloos! Kom jij dus graag origineel uit de hoek, hou je van eyecatchers of wil je echt indruk maken… Lees dan zeker even verder.


Perfectie tot op de graat met visgraatpatroon

De naam spreekt voor zich: het patroon lijkt sprekend op een visgraat. Deze karaktervolle stijl is helemaal terug van weggeweest en geeft je moderne kamer een klassieke toets. Het patroon komt prachtig tot zijn recht in elke ruimte, van woonkamer tot badkamer, van kantoor tot keuken. Je kan hem bovendien plaatsen in alle maten en vormen. 

Nog een tip van formaat: wil je een nieuwe vloer in een grote kamer? Ga dan voor een groot visgraatpatroon. Is je kamer aan de kleine kant? Dan kies je best voor een kleiner visgraatpatroon. 

Een vloer met visgraatpatroon is een geweldige manier om een stuk klassieke uitstraling binnen te halen in een moderne woning. Kijk maar eens naar het prachtige, evenwichtige interieur van Joyce.

De Hongaarse punt: een patroon waar je op kan rekenen

Wist je dat dit patroon al geliefd was in de 17de eeuw? Zelfs vorsten de vorsten en edelen uit die tijd, die bekend stonden om hun bombastische barokstijl, konden de vloer wel smaken en gebruikten ze op belangrijke plaatsen in hun kastelen. Al is de Hongaarse punt natuurlijk niet alleen mooi in een balzaal. Het geeft elke werk- of woonomgeving meteen een tijdloze touch.

Dit bijna wiskundige patroon kan je beschouwen als het broertje van de visgraat, maar wel met een groot verschil. Bij de visgraatvloer worden de linkse en rechtse delen in een hoek van 90° geplaatst en ligt de korte zijde haaks op de lange zijde van de plank ernaast. Bij de Hongaarse punt liggen de delen in een hoek van 60° en sluiten de korte zijden aan

Als je houdt van vloeren in Hongaarse punt, dan zal je helemaal weg zijn van onze houten vloeren met chevronmotief van de Intenso-collectie.

 

Koning te rijk met het Versailles-patroon

Je kan je ogen niet afhouden van dit vorstelijk patroon! De oorsprong van de naam moeten we niet ver zoeken. We vonden de vloer namelijk voor het eerst terug in het Paleis van Versailles, waar de Franse adel dagelijks flaneerde. Ook de vloer was, en is nog steeds, een gigantische eyecatcher

Als een houten blok gevallen voor dit patroon? Je kan ze terugvinden in onze Arte-collectie

Kleur bekennen met een vertrouwde plankenvloer

De plankenvloer is misschien het meest voorkomende patroon, maar dat betekent niet dat je geen unieke vloer kan creëren! Combineer met verschillende materialen en kleuren en zoek de speelsheid op in je interieur. Maar… bekijk wel altijd de kamer op z’n geheel. Zijn er al veel kleuren of patronen aanwezig? Zoek dan de juiste balans, zodat het niet te druk wordt.


ADVIES NODIG?

Een patroon gekozen, maar weet je niet of het toepasbaar is met je materiaalkeuze? Vraag dan advies aan een verdeler in je buurt!

Gerelateerde Stories

21-11-2017

Een verrassend vloerdesign maakte de renovatiedroom van Joyce compleet 

Top