De favoriete vloer van Zdenek Stybar

VARIANO EIK ROYAAL GRIJS GEOLIED

Wij vroegen Quick-Step Floors-renner Zdenek Stybar om met onze FloorExplorer op zoek te gaan naar de ideale vloer voor zijn droominterieur. Het resultaat? Een geoliede parketvloer uit de unieke Variano-collectie!

Zdenek is ongetwijfeld een van de meest veelzijdige renners uit het peloton. Als gewezen, veelvuldig wereldkampioen veldrijden die pas op latere leeftijd de overstap maakte naar de weg, is hij van alle markten thuis. De onverharde wegen van de Strade Bianche, het heuvellandschap van de Vlaamse klassiekers of de kasseien van Parijs-Roubaix, … Stybar gaat overal zijn kans en combineert kracht en souplesse met veel maturiteit en tactisch inzicht.  

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Zdenek ook thuis voor een eclectische interieurstijl kiest. Hij laat zich niet vastpinnen op één look, maar kiest voor een gewaagde doch evenwichtige combinatie van meerdere stijlen en elementen.

Contrast en balans

De eclectische stijl getuigt van een uitgesproken karakter maar vereist ook een zeker gevoel van balans en verfijning. Niets in een eclectisch interieur oogt flets of vlak, maar alle combinaties zijn weldoordacht. Er worden vaak intense of fel contrasterende kleuren gebruikt, maar het pallet moet steeds blijven kloppen. Vintage meubelen worden gecombineerd met hedendaagse kunst, brocante met design. 


Textuur

Essentieel in elk eclectisch interieur is textuur en diepte. Vooral de vloer, als basis van elk interieur, speelt op dat vlak een belangrijke rol. Een vloer met een authentieke uitstraling is ideaal: verweerde randen, barsten en knopen, zaagsneden en variaties in kleur dragen bij tot het unieke karakter. Geen wonder dus dat Stybar via de FloorExplorer uitkomt bij de Variano Eik Royaal Grijs Geolied-parketvloer.

De Variano-parketcollectie is een unieke creatie van Quick-Step. Elke Variano-plank bestaat uit meerdere kleine houten planken met een verschillende lengte, breedte en afwerking: ruw of glad, met grote en kleine noten, de ene iets rechter dan de andere, perfect gelijkmatig of met een zaagsnede... 

De kleine planken worden zorgvuldig uitgekozen en met de hand als een puzzel in elkaar gezet. Zo ontstaat telkens een unieke en opvallende vloer, met het uitzicht van teruggewonnen hout. Ideaal voor een interieur met een uitgesproken karakter, ideaal voor een renner met een uitgesproken karakter. 

 

´┐ŻBrakeThroughMedia
Top