Decoreren om te imponeren: verbluf je gasten met
deze decoratietips voor de kerstperiode


Het is de leukste tijd voor het jaar... voor liefhebbers van decoratie! Of je je huis nu graag volstouwt met honderden fonkelende kerstversieringen of gewoon hier en daar een paar subtiele linten wil hangen: er hangt toch iets magisch in de lucht tijdens die laatste weken van december. Wij hebben even rondgekeken en hebben enkele originele decoratietips voor de feestdagen gevonden waarmee je je huis in een eindejaarssfeer kan onderdompelen.

Inspiratie nodig voor je decoratie?

Een van de vele geweldige dingen aan de feestdagen is dat je je woning kan verfraaien met een heleboel magische kerstversieringen. Je hebt waarschijnlijk dozen vol glitterende kerstspullen die ergens opgeborgen zijn. Maar hebben die hun tijd niet gehad? Vind je niet dat het tijd is om afscheid te nemen van je oude decoratie en voor iets helemaal nieuws te gaan? Wij hebben een paar ideeën uitgekozen waarmee je je kerstversieringen een stijlvolle update kan geven.

Wil je het gevoel hebben dat je de feestdagen doorbrengt in een kleine en knusse hut? Kijk dan eens naar deze inspirerende foto's van Malene Foss, of bekijk #julmedhusefjell. Vul je huis met allerlei natuurlijke decoratieve elementen om een warme, hut-achtige sfeer te creëren. Je kerstboom kan het geweldige pronkstuk zijn, omgeven door houten versieringen in boomvorm, dennenboomtakken die van het plafond hangen en slingers van dennenappels. En waarom zet je geen kleine kerstboompjes doorheen je woning? Je kan enkele pelzen dekens op de sofa leggen en tientallen kleine kerstkransen aan de muur hangen. En vergeet natuurlijk ook de maretak niet!© Foto's: Malene Foss: https://www.instagram.com/husefjell/ 

Waarom maak je niet gewoon zelf een kerstboom?

Kerstmis zou niet hetzelfde zijn zonder blinkende versieringen en een mooie kerstboom die je interieur doet opfleuren. Maar wie zegt dat een kerstboom naalden, takken en een stam moet hebben? Met een paar laminaatplanken die je nog hebt liggen en een flinke dosis creativiteit kan je een kerstboom maken die veel origineler en ook nog eens 100 % uniek is.

Het enige dat je nodig hebt voor dit hergebruikproject is wat lijm, een paar planken, enkele wasknijpers, spuitlak of nagellak en een decoupeerzaag. Hier gaan we dan! 

  • Stap 1: teken de afmetingen op de planken. Wij gebruikten de volgende: 60 x 7 (verticale plank), 50 x 7 (horizontale plank), 40 x 7 (horizontale plank), 30 x 7 (horizontale plank), 20 x 7 (horizontale plank).
  • Stap 2: zaag de planken. Je kan de zijkanten schuin zagen, zodat het geheel er nog meer als een echte kerstboom uitziet.
  • Stap 3: lijm de horizontale planken aan de verticale plank.
  • Stap 4: geef de wasknijpers een feestelijke toets met wat spuitlak of nagellak.
  • Stap 5: laat je nieuwe kerstboom en de gekleurde wasknijpers drogen.
  • Stap 6: lijm de wasknijpers vast aan de kerstboom en versier de rest van de boom zoals je zelf wil.

Een kersttafel dekken waar je gasten versteld van zullen staan

Een prachtige eettafel maakt de perfecte kerstavond helemaal af. Het is jouw kans om er helemaal voor te gaan, het blinkende zilveren bestek uit te halen en een schitterende eettafel te creëren die je gasten zich nog jarenlang zullen herinneren. Om je een paar ideetjes te geven hebben wij enkele tips verzameld waarmee je gegarandeerd een blijvende indruk kunt achterlaten.

Word één met de natuur! Door natuurlijke elementen toe te voegen, zorg je voor een gezellige sfeer en een gevoel van intimiteit aan tafel. Leg een paar houten onderzetters of opvallende servetringen op tafel, pluk enkele kleine takjes van je kerstboom of ga voor de traditionele dennenappels en bessen. Overdrijf er echter niet mee, want je moet nog steeds voldoende ruimte hebben aan tafel om te pronken met je heerlijke kerstdiner.

Het is niet omdat je een traditionele feestdag viert dat je eettafel er oud en gewoontjes moet uitzien, toch? Waarom ga je niet voor een moderne en minimalistische uitstraling? Laat het overvloedige kerstdiner stralen op strakke witte borden en voeg elegante toetsen in contrasterende kleuren toe, zoals zwart en koper. Leg kleine witte papieren balletjes op tafel om te verwijzen naar de kerstballen in je boom of naar de sneeuw die buiten valt. Of zorg ervoor dat je gasten zich als koningen en koninginnen voelen, met een tafel in de 'royal chic'-trend. Gouden borden met zilveren bestek, glimmende kleine accessoires en kristallen glazen gevuld met champagne zullen je feestmaal wat extra panache geven en een vorstelijke sfeer creëren.

Nog een laatste iets om het helemaal af te maken? Leg een klein cadeautje naast elk bord. Het hoeft niet chic of duur te zijn, gewoon iets dat er leuk uitziet. Je gasten zullen dolblij zijn met je attente gebaar.

Gerelateerde Stories

10-12-2016

Een royaal interieur: hoe doe je dat?

3-7-2017

Ga zelf aan de slag met upcycling!

22-1-2017

Hoe creëer je de ‘Dark Night-look’?

24-10-2017

Stap binnen in Malene's droomhuis