Als er één kamer is die je persoonlijkheid weerspiegelt, dan is het wel je keuken. Van rustiek tot modern, van minimalistisch tot energiek en van de ene kant van het kleurenspectrum tot de andere: keukens vind je in alle stijlen en vormen. Welke stijl zou jij kiezen? Wij hebben 5 inspirerende keukenideeën gevonden om van te dromen.

#1: Warm en natuurlijk

Klassiek en hedendaags ontmoeten elkaar in deze keuken in landelijke stijl die er geweldig uitziet. De aangename beige tinten van de vinylvloer in eik natuur creëren een gemoedelijke sfeer in dit bruisende deel van het huis. De keuken is een van de meest dynamische ruimtes in je woning: het is een plek vol energie, drukte en (inter)actie. Het is dus altijd een goed idee om enkele rustgevende elementen te introduceren die het evenwicht herstellen. En dat is nu precies wat de rustieke uitstraling van deze Canyon eik lichtbruin zal doen. Deze prachtige pvc-vloer geeft je keukeninterieur ook een natuurlijke uitstraling, die extra in de verf wordt gezet door de zichtbare zaagsneden. Als je keuken een plek is waar gezonde, biologische maaltijden worden bereid, dan is deze vloer de natuurlijke keuze.  

#2: Moderne duisternis

Een geweldige manier om een strak en modern interieur tot leven te laten komen is door het te combineren met een vloer die barst van karakter en contrast. Bekijk deze laminaatvloer in bruin eik, en de fraaie diepte die werd gecreëerd in deze ruime keuken. De uitstraling van massief hout heeft de overhand in de ruimte, maar het zonlicht dat door de grote ramen valt, zorgt voor een open, fris en luchtig gevoel - ondanks de donkere kleur van de vloer. De intense bruine schakeringen van het eik laten zich erg goed combineren met de elegante zwarte en witte elementen van de keuken. Het resultaat is een verbluffende hedendaagse keuken die meteen de aandacht trekt van elke bezoeker.

Eikenhout is niet alleen elegant en uiterst veelzijdig; het is ook erg duurzaam. Lees hier meer over alle voordelen van eik.

#3: Sierlijke nuances van wit en grijs

De manier waarop je te werk gaat in de keuken zegt veel over je persoonlijkheid. Ben je een chaotisch type dat alles tegelijk wil doen, of ben je een goed georganiseerde chef die gedetailleerde instructies keurig opvolgt? Je keuken zal er tijdens het kookproces in elk geval niet properder op worden. Een modern, strak keukeninterieur kan echter een rustige en ontspannen sfeer helpen behouden, die een tegenwicht biedt aan de stress en het gedoe van je kookgevechten. De lichtgrijze pvc-vloer in deze prachtig ontworpen keuken toont je hoe ZEN een bruisende keuken kan zijn. De witte kastpanelen versmelten praktisch met de vinylvloer in kalksteen, terwijl het subtiele verschil tussen de tegels een gevoel van warmte en tederheid creëert. Samen vormen ze een perfecte harmonie die doorheen de rest van het huis wordt behouden.

Bekijk voor meer inspirerende pvc-vloeren deze pagina over de eindeloze mogelijkheden van pvc-tegels.

#4: De klassieke schoonheid

Houten elementen in een interieur stonden altijd al gelijk aan intimiteit en gezelligheid. Het prachtige eiken effect van deze Zachte eik medium laminaatvloer maakt deze klassieke keuken helemaal af. Het houteffect wordt nog meer geaccentueerd door in de rest van de ruimte wit en grijs te gebruiken. De beige laminaatvloer geeft de keuken een natuurlijk gevoel van stijl, een tijdloze elegantie die de gedetailleerde afwerking van de kasten en andere houten oppervlakken naar boven brengt. Jong en oud zijn het er mee eens dat dit keukenontwerp er strak en stijlvol uitziet, maar tegelijk ook levendig en speels lijkt.

Waarom je zeker gek zal zijn op eiken vloeren? Kom het hier te weten.

#5: Noords fris

Verrijk je woning met wat Scandinavisch DNA en creëer een interieur dat licht, verfijnd en trendy aanvoelt. Deze stijlvolle hedendaagse keuken in zwart, wit en beige bevat de essentie van noords design: organisch materiaal, eenvoudige vormen en een focus op functionaliteit. De Den natuur laminaatvloer valt je meteen op als je de ruimte binnenkomt, maar voelt toch ook natuurlijk en evenwichtig aan. Het opvallende patroon van dennenhout is een blikvanger zonder dat het een schaduw werpt over de rest van het interieur. De zachte beige kleurschakeringen van het hout zijn fris en verkwikkend; een perfecte aanvulling op het minimalistische ontwerp van de keuken. 

Als je houdt van Scandinavisch design, ontdek dan zeker de schoonheid van de verschillende Quick-Step dennenvloeren.

Gerelateerde Stories

24-10-2017

Stap binnen in Malene's droomhuis

2-6-2017

Project Keuken: Een blik op de nieuwe vloer van blogger Amber


Probeer de FloorExplorer

Een zorgvuldig uitgekozen vloer vormt de hoeksteen van elk prachtig interieur. Om er zeker van te zijn dat je de juiste vloer uitkiest voor je woning, hebben wij de FloorExplorer ingevoerd. Met deze online tool krijg je een overzicht van alle vloermogelijkheden, allemaal volgens je eigen stijl en persoonlijkheid.

Probeer het nu uit! >