Aan de slag: 5 redenen waarom je je renovatieprojecten 
te lang hebt uitgesteld
 


Renovatieprojecten... Ben jij een van die mensen die ze maar blijft uitstellen? Er is altijd nog wel iets dat je eerst moet afhandelen voor je er aan kan beginnen, toch? Fout! Met onze tips komt er een einde aan je uitstelgedrag. Lees deze 5 redenen waarom je meteen aan de slag moet gaan; je zal ons achteraf dankbaar zijn.

#1: Door vandaag te starten, bespaar je geld

Renoveren kan, zoals iedereen weet, een aanzienlijke investering zijn. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom je er tegenop ziet om eraan te beginnen, niet? Als je je project blijft uitstellen, ga je het alleen maar duurder maken. Nu is het moment daar om actie te ondernemen, want als je vroeg begint met je voorbereidingen en onderzoek, heb je een ruime keuze aan aannemers en bouwfirma's. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de beste of goedkoopste niet meer beschikbaar zijn. Nog steeds op zoek naar een aannemer die je kan helpen met je vloeren? Vind nu een professionele en erkende Quick-Step-plaatser in de buurt die je kan helpen met je project.

Vind een erkende plaatser >

Maar dat is niet het enige financiële voordeel als je nu start. Als je een extra lening nodig hebt om je renovatie te financieren, is het nu een goed moment om een geweldige deal te sluiten. De voorwaarden zijn op dit moment erg interessant, maar dat zal in de nabije toekomst minder het geval zijn. Als je een paar maanden wacht, wordt je project misschien een pak duurder.

#2: Na een renovatie voelt je woning fris en nieuw aan

Een schone lei, een propere en nieuwe start! Je huis renoveren kan de tabula rasa zijn waar je van droomt. Dit is jouw kans om vaarwel te zeggen tegen die kleine en ouderwetse keuken of die versleten vloer in je eetkamer en het prachtige interieur te verwelkomen dat je altijd al wou, of eindelijk de vloer te plaatsen waar je al zo lang een oogje op had. Een renovatie is een unieke kans om helemaal opnieuw te beginnen, en om de dingen precies te doen zoals jij dat zelf wil. Je hoeft niet heel je woning te verbouwen om dat heerlijke gevoel te krijgen dat je in een volledig ander huis woont. Als je gewoon de kamer(s) renoveert waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals de keuken of de woonkamer, zal je hele huis nieuw aanvoelen.

Bekijk het resultaat dus als een nieuwe woning, maar zonder dat je al je spullen in een verhuiswagen hoeft te zetten, zonder tientallen dozen in en uit te pakken en zonder een adreswijziging door te geven aan een eindeloze lijst bedrijven en diensten.

#3: Renoveren verhoogt de waarde van je huis

Geld dat je in een renovatie van je eigen huis steekt, is altijd goed besteed. Een renovatie is in feite een upgrade van je woning, en geeft de waarde van je huis zeker een boost. Zelfs als je niet van plan bent om je huis te verkopen, is het fijn om te weten dat er een aardig prijskaartje aan vasthangt, gewoon voor het geval dat. Als je dus renovatieplannen hebt, denk dan aan het potentieel dat je huis heeft en bekijk hoe je er het meeste uit kunt halen. Som de sterke en zwakke punten van je woning op, en optimaliseer ze. Maak kamers groter waar mogelijk, of doe het tegenovergestelde en maak extra kamers door één grote ruimte op te delen in twee kleinere. Zorg voor extra licht door je oude, donkere vloer te veranderen naar eentje met een lichtere kleur. Een nieuwe vloer kan de hele kamer transformeren en kan een heel andere sfeer creëren. Benieuwd om te zien wat een nieuwe vloer doet met je kamer? Upload een foto in de RoomViewer en probeer verschillende vloeren uit voor je kamer.

Bekijk de RoomViewer >

#4: Geen gênante momenten meer met je bezoekers

Laten we eerlijk zijn: je kan geen zes vrienden uitnodigen om naar een voetbalmatch te kijken als je gedateerde woonkamer slechts groot genoeg is voor jou, je partner en een kat of twee. En die vijfgangenmaaltijd die je wou serveren aan je hele familie? Die is misschien een tikkeltje te ambitieus, aangezien je vintage-keuken uit 1979 bijna uit elkaar valt en een brandgevaar vormt voor de hele straat. 

Het is tijd om die gênante momenten een halt toe te roepen en jezelf, je toekomstige gasten en je buren een plezier te doen. Creëer een plek waar je echt fier op bent. Je zou kunnen relaxen in een ruime tv-kamer waar je al je voetbalvrienden tegelijk in kunt uitnodigen. Je kan de chef zijn in een keuken waar driesterrengerechten worden bereid, of de trotse eigenaar van een gezellige eetkamer waar je gasten nooit uit willen vertrekken. Maar wees gewaarschuwd: de kans is groot dat je binnenkort een pak meer bezoekers over de vloer krijgt.

#5: Je levensstijl is veranderd

Vorm je even een beeld van de persoon die je was toen je introk in je huidige woning. Of probeer je te herinneren wat je laatste renovatie was. Dat is al even geleden, niet? Bedenk nu hoe anders je leven toen was. Hoeveel kinderen telt je gezin al meer sinds die tijd? Waarom geef je de kinderkamer van je pasgeborene geen aangename en zachte vinylvloer? En hoelang is het al geleden dat je die fitnesskamer hebt gebruikt die je 15 jaar geleden absoluut wou? Of misschien zijn de kinderen het huis uit en kun je eigenlijk die hardhouten vloer plaatsen die je altijd al wou.

Naarmate je leven evolueert, verandert je levensstijl – en dus ook je behoeftes en prioriteiten. Dingen die toen belangrijk leken, zijn nu het minste van je zorgen en omgekeerd. Als je je uitstelgedrag nu een halt toeroept en dat renovatieproject start, kan je het volledige potentieel van je huis weer ontplooien. Jij verdient een woning die is aangepast aan je huidige levensstijl, aan elk lid van je gezin en aan de dingen die er voor jou op dit moment toe doen.

Gerelateerde Stories

24-10-2017

Stap binnen in Malene's droomhuis

2-6-2017

Project Keuken: Een blik op de nieuwe vloer van blogger Amber