Het vergt een sterke vloer om een sterke moeder te ondersteunen


Toen de Spaanse modeblogster B* a la Moda, in het echte leven gekend als Belén Canalejo, op zoek was naar een huis, wist ze dat het het begin zou zijn van een enorm renovatieproject. Belén en haar echtgenoot Nacho waren vastberaden om de woning van hun dromen te creëren: een prachtig, gezellig en functioneel huis waar ze samen met hun vier kinderen in konden wonen.

Een houten vloer zou voor hen hoe dan ook een essentieel element zijn om die warme en huiselijke sfeer te realiseren. “Ik wou materialen gebruiken die mijn persoonlijke stijl weerspiegelen en die sterk en resistent genoeg zijn om het dagelijkse leven van zes mensen aan te kunnen”, legt Belén uit. “We wilden ook een zachte en lichte vloerkleur die het natuurlijk licht dat door de ramen valt, zou benadrukken. Natuurlijk licht haalt energie en vreugde in huis.”

Eerbied voor het verleden van de woning

Belén en Nacho vonden een oud huis dat perfect was voor wat ze in gedachten hadden. “We wilden de essentie van het huis behouden en een levendige, vrolijke decoratieve stijl toevoegen. Er waren enkele prachtige originele elementen die we niet kwijt wilden. De voordeur en de vloer in de hal zijn bijvoorbeeld allemaal origineel. De rest van het huis onderging een complete make-over.”

Eerste keuze

Belén en Nacho wisten dat de nieuwe vloeren een grote impact zouden hebben op de sfeer in hun woning. “Laminaat was altijd onze eerste keuze, omdat het gezelligheid, warmte en comfort toevoegt, terwijl het ook uiterst water- en krasbestendig is", zeggen ze. “We ontdekten al gauw dat de Quick-Step Impressive-collectie alles had waar we naar op zoek waren. Ze hebben een fraaie natuurlijke look, zijn kras- en waterbestendig en erg eenvoudig te reinigen”, vertelt Belén.


Ontdek de Impressive-collectieEén open ruimte, één laminaatvloer

De woonkamer van de familie is verbonden met een open keuken en eetkamer, die samen de hoofdruimte van het huis vormen. Belén wilde de ruimte een unieke vloerstijl geven die in evenwicht zou zijn met de andere vloeren in het huis. Met behulp van de Roomviewer kon ze al haar favoriete vloeren visualiseren en er de beste uitkiezen. De nieuwe vloer moest passen bij de verschillende stijlen van de open ruimte en geschikt zijn voor alle mogelijke activiteiten erin: chaotische keukenexperimenten, bruisende etentjes en ontspannende tv-avonden.

Probeer de Roomviewer

Harmonie van beneden tot boven

De Quick-Step Impressive-collectie bleek de ideale vloer voor de woning van Belén. Er werden verschillende kleuren van laminaat geplaatst in het huis. “We plaatsten de laminaat van de benedenverdieping ook op de volledige eerste verdieping, om voor harmonie en warmte te zorgen in de verschillende slaapkamers”, zegt Belén. “De kelder, een ruimte die was ontworpen voor ontspanning, was de grootste uitdaging. Door de vochtigheid in de ruimte moesten de muren eerst waterdicht worden gemaakt. Toen dat gebeurd was, plaatsten we een laminaatvloer met waterafstotende HydroSeal-coating. Aangezien de kelder de donkerste ruimte van het huis is, kozen we een witte vloer om het licht te versterken.”

Het was niet eenvoudig, maar Belén speelde het toch klaar. De Quick-Step laminaatvloeren bleken de perfecte basis om het droomhuis te realiseren dat ze wilde voor haar familie. Ze zien er niet alleen geweldig uit, ze beantwoorden ook aan alle behoeften van elk familielid.


Ontdek de Impressive-collectie
Gerelateerde Stories

5-10-2014

Vloertips voor een open interieur

21-4-2017

Creëer je eigen exotische paradijs