Makkelijk je woning opknappen

Vijf belangrijke tips

Je woning opknappen hoeft niet altijd grote verbouwingen en zware investeringen met zich mee te brengen. Soms maken de details het verschil. Ben je van plan je woning op te knappen? Hier vind je vijf ideeën waarmee je aan de slag kunt.

1. Kies slim

Je woning opknappen kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn, maar je hoeft niet alles in een keer te doen. Keulen en Aken zijn immers ook niet op één dag gebouwd: pak één kamer per keer aan. Plan zeker vooraf hoe je alles wilt aanpakken om de beste resultaten te bekomen! Weet je niet waar te beginnen? Hier zijn enkele interessante projecten waaruit je inspiratie kunt halen.

2. Zorg dat je voorbereid bent

Weet je niet zeker welke stijl of richting je moet kiezen? Bereid je voor en start je project met een moodboard. Beslis achteraf wat je het meest charmeert en welke voorwerpen, kleuren, texturen en materialen je als basis voor je ontwerpplan kunt gebruiken. Idealiter bekom je op die manier een werkbare verzameling van bij elkaar passende kleuren, texturen en materialen die je later zullen helpen om beslissingen te nemen.

3. Plaats een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kan een kamer volledig transformeren. Het is een snelle en makkelijke manier om je huis te verfraaien, ook al is het niet altijd makkelijk om de juiste vloer te vinden. Daarom hebben we de tool FloorExplorer ontwikkeld: in drie eenvoudige stappen krijg je een overzicht van de vloer- en interieurstijlen die bij je persoonlijkheid passen.

Een nieuwe vloer leggen betekent niet dat je een aantal weekends op je knieën met gereedschap in de weer zult zijn. Onze vloeren uit laminaatvinyl en hard hout zijn erg makkelijk te plaatsen. Als je oude vloer vlak en solide is, hoef je die zelfs niet te verwijderen. Je kunt de nieuwe er gewoon bovenop leggen! Houd er rekening mee dat je afhankelijk van het gekozen type vloer de onderliggende vloer correct zult moeten voorbereiden.

Ontdek al onze vloeren

4. Voeg een likje verf toe

Een beetje verf kan wonderen doen. Je leefruimte fleurt helemaal op met een nieuwe witte of gekleurde laag op de muren. Kies de look & feel die je wilt overbrengen en geef je woning een persoonlijke toets. Ontdek enkele boeiende combinaties op onze pagina met tips voor je interieur.

5. Kies de juiste verlichting

Verlichting is cruciaal om een gezellige sfeer te creëren. Een optimaal verlichte kamer is warm en uitnodigend, waardoor mensen er langer willen blijven. Zorg voor meerdere lichtbronnen die in elkaar overvloeien. Gebruik ook een dimmer. Hiermee kun je niet alleen de intensiteit naar wens aanpassen, maar bespaar je ook energie.

En waarom niet enkele kaarsen? Kaarsen passen overal, van in de woonkamer tot in de badkamer, en zorgen voor een ontspannende sfeer.

Gerelateerde Stories

10-1-2018

Aan de slag: 5 redenen waarom je je renovatieprojecten te lang hebt uitgesteld

19-7-2018

Een knusse plek voor jezelf