Neem een kijkje in de woning van interieurblogster Jen Bishop

Jen Bishop is de auteur van The Interiors Addict, een van de toonaangevende woon- en lifestyleblogs van Australië. Wanneer ze haar eigen woning wou voorzien van een nieuwe vloer, was Jen dus vastberaden om alle mogelijkheden te verkennen.

Wat in 2011 begon als hobby, werd al snel een fulltime job voor Jen. Momenteel heeft The Interiors Addict zo'n 90.000 Australische lezers, meer dan 70.000 Facebookfans en ruim 80.000 volgers op Instagram. Dat zijn indrukwekkende cijfers, die de blog heeft verdiend door de nieuwste trends en het nieuws in de wereld van interieurdesign en lifestyle te bieden, en dat alles overgoten met een leuke persoonlijke touch van de lieftallige Jen.

“Mijn echtgenoot en ik kochten onlangs een huis in Sydney waar heel wat renovatiewerk aan moest gebeuren”, vertelt Jen. “Dit was natuurlijk een uitstekende gelegenheid om mijn ervaring als blogger in de praktijk te brengen. Het huis was verouderd, en er zat geen samenhang in de vloeren. De voorste kamers waren voorzien van donkere parketvloeren, en de rest van het huis van dennenhouten planken of kurk. We wisten meteen dat het veranderen van de vloeren een grote impact zou hebben op de algemene uitstraling.”


Op zoek naar een nieuwe vloer?

Hier zijn 5 redenen waarom Jen voor de 'Klassieke eik beige' van de Impressive Ultra-collectie koos.

 • Waarom heb je voor laminaat gekozen?
  "Ik koos de Impressive Ultra-laminaat omdat die waterbestendig is. Ik wou iets duurzaams dat eenvoudig te reinigen is en vlekken enz. in de keuken kan weerstaan. Deze optie is slijtbestendig, maar ziet er ook erg goed uit."

 • Waarom ging je voor de kleur "Klassieke eik beige"?
  "Ik ben geen grote fan van warme tinten, en ik hou van de koele eiktinten van deze specifieke kleur. Het was gewoon de perfecte neutrale optie."

 • Is er een bepaalde reden waarom je het standaard plankformaat hebt gekozen?
  "Sommige van onze kamers zijn vrij klein, dus die zouden niet geschikt geweest zijn voor langere en bredere planken, die anders wel geweldig zouden zijn geweest in onze grotere kamers, zoals de woonkamer."

 • En de afwerking?
  "Ik vind het geweldig dat we wat groeven en noten hebben. Niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor het gevoel. Het zorgt voor een realistischere houtervaring."

 • Hoe heb je de plaatsingsrichting van de vloer bepaald?
  "We hebben een lang huis met één verdieping en een lange hal, dus de planken moesten wel in de lengte in die richting lopen. Voor ons was de richting een eenvoudige keuze."
Ontdek de Impressive Ultra-collectie >

Waarom Quick-Step?

Als interieurblogster was Jen op de hoogte van alle grote merken en leveranciers van vloeren. “Ik had al erg goede dingen gehoord over Quick-Step en was onder de indruk van hun innovatie. Ik was ook gek op de stalen die ik in showrooms had gezien, en was gerustgesteld door de garantie van 25 jaar. Ik leende enkele stalen van de plaatselijke showroom en kan aan iedereen aanraden om hetzelfde te doen, omdat ze er anders uitzien onder gewone huisverlichting en in natuurlijk licht, en ook in verschillende delen van je woning.

Jen en haar echtgenoot hadden altijd al een voorkeur voor een samengestelde vloer, in tegenstelling tot massief hout, en wel uit praktische overwegingen. “Samengestelde vloeren zijn water- en krasbestendig en erg makkelijk te reinigen. Ons kleintje loopt rond, rijdt op driewielers en doet wie weet wat nog meer, dus onze nieuwe vloeren moesten heel wat slijtage, vlekken en andere ongelukjes aankunnen. De resterende vraag was: gaan we voor laminaat of vinyl?”


Voor

Na


De voor- en nadelen afwegen

“Vanuit het oogpunt van uitstraling en kwaliteit vond ik laminaat en vinyl heel vergelijkbaar”, zegt Jen. “Ze hebben allebei heel wat variaties in design en kleuren, en lijken sprekend op echt hout. Ze zijn allebei even eenvoudig te reinigen, en er is niet veel verschil in prijs tussen de versies van premiumkwaliteit. Laminaat is krasbestendiger, maar niet alle types zijn waterbestendig. Vinyl, daarentegen, is waterbestendig en zachter om te belopen.

Na heel wat vergelijken koos Jen voor de Impressive Ultra 'Klassieke eik beige' laminaat, een waterbestendige en extra duurzame vloer met authentieke kleur, vormgeving en structuur - met een superrealistische voeg die de afwerking van een echte houten vloer imiteert. “We wilden koste wat kost iets licht om onze woning helderder te maken, aangezien die niet overal geweldig natuurlijk licht heeft. Onze interieurstijl is vrij klassiek met een moderne draai, dus een lichte eiken vloer was daar de perfecte aanvulling voor. Het is licht neutraal, niet te warm of bleek, en ik was gek op de realistische houtnerf. Ik wist echt niet dat laminaat er zo goed kon uitzien, en zo geweldig kon aanvoelen.”

Perfect resultaat

Voor de plaatsing nam Jen contact op met de vakmannen die waren aanbevolen door hun plaatselijke Quick-Step-handelaar. “Geen van ons beiden is een handige harry, en er moest heel wat worden uitgevlakt, dus dit was echt een klus voor een expert. Maar ik moet toegeven dat we in de wolken zijn met het resultaat. Het ziet er fantastisch uit en heeft onze woning getransformeerd. Ik kan nog steeds niet geloven dat het dezelfde woning is! Zelfs na maandenlange driewielerpret is de vloer nog steeds zo goed als nieuw.”


© Foto's: Jacqui Turk