Vinyl en parket: een zij-aan-zij vergelijking

Synthetisch of natuurlijk: vinyl vs. parket

Vinyl is de kunstmatige broer van de houten vloerbekleding. Beide vloeren hebben zeer uiteenlopende eigenschappen maar hebben wel één ding gemeen: hun verbluffende schoonheid. Kiezen welke vloer het best aan uw behoeften voldoet, is soms een moeilijke klus. Daarom helpen we je met een gedetailleerde vergelijking.

Parket en pvc: een zij-aan-zij vergelijking

Samenstelling: echt hout vs. synthetisch pvc

Vinyl vloeren bestaan uit meerlagige pvc en glasvezelcomponenten, wat resulteert in een bijzonder duurzame vloer die volledig vrij is van schadelijke ortho-ftalaten.

Een houten vloer is daarentegen een volledig natuurlijk product. De parketvloeren van Quick-Step zijn vervaardigd uit samengesteld hout. Dat betekent dat ze uit 3 lagen massief hout bestaan en voorzien zijn van een beschermende afwerking voor een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

Design: oog voor detail

Vinyl en houten vloerbekleding: uitzicht

We hebben oog voor het kleinste detail. Op die manier zorgen we ervoor dat onze Quick-Step pvc-vloeren er natuurlijk uitzien en voorzien zijn van authentieke dessins. Subtiele oppervlaktexturen met fijne nerfstructuren zorgen voor een natuurlijk effect van hout of steen.

Uiteraard leveren we ook het echte werk in de vorm van houten vloeren. Deze zijn uiterst authentiek en fijn afgewerkt en zijn verkrijgbaar in een brede waaier aan kleuren, classificaties en houtsoorten – een natuurlijke variatie die alleen mogelijk is bij houten vloeren. Het geheim hierachter? Een echte passie voor design en een nauwgezet bevoorradingsproces. Dit proces zorgt ervoor dat we alleen werken met materialen van de hoogste kwaliteit.Duurzaam: mooi en stevig

Comfort en geluid

Vinylvloeren voelen zacht en warm aan. Erop stappen is in elk opzicht een aangename ervaring. Bovendien dempen hun geluidsakoestische eigenschappen ongewenst geluid van hakken, laarzen, sportschoenen en dierenklauwen.

Houten vloeren zijn doorgaans minder geluiddempend, maar met onze SilentWalk-ondervloer beperken ook de parketvloeren van Quick-Step het geluid van voetstappen tot een minimum.

Vloerverwarming

Beide vloersoorten zijn compatibel met vloerverwarming, hoewel pvc op dit vlak iets efficiënter is. Vinyl vloeren hebben de laagste thermische weerstand van alle Quick-Step vloeroplossingen en zijn uitstekende warmtegeleiders.

Vochtbestendigheid

De waterafstotende technologie voorkomt, in combinatie met het gepatenteerde Uniclic kliksysteem, dat water je vinylvloer beschadigt. Dit betekent dat pvc overal in huis gebruikt kan worden, zelfs in keukens en badkamers!

De ‘Wood for Life’ technologie beschermt de Quick-Step houten vloeren en vrijwaart hun authenticiteit en aantrekkelijke uitzicht, waardoor ze beter bestand zijn tegen vocht. Maar ondanks deze technologie zijn ze niet volledig watervast. Daarom raden we aan om ze niet in vochtige ruimten te plaatsen.

Slijtage

De Quick-Step pvc-vloeren staan aan de top wat stootbestendigheid, duurzaamheid en krasbestendigheid betreft. Slimme technologieën zoals de gepatenteerde Scratch Guard bovenlaag zorgt ervoor dat onze vloeren beduidend krasbestendiger zijn.

Houten vloeren zijn traditioneel wat gevoeliger voor krassen en slijtage. De gelakte houten vloeren van Quick-Step zijn echter behandeld met 7 lagen van UV-gehard vernis op waterbasis en met de water- en vuilafstotende ‘Wood for Life’ technologie, waardoor ze robuuster zijn dan andere houten vloeren. Ook onze geoliede vloeren zijn goed beschermd dankzij de twee lagen van hoogwaardige olie.

Plaatsing: zwevend of gelijmd

Welke plaatsingsmethode je ook verkiest (zwevend of gelijmd), zowel pvc- als parketvloeren zijn eenvoudig te plaatsen dankzij ons innovatief Uniclic (Multifit) kliksysteem. Je kunt ze dus gerust zelf plaatsen!

Als je het installeren van je nieuwe vloer liever overlaat aan een professional, helpen we je met plezier zoeken naar de dichtstbijzijnde erkende Quick-Step plaatser.

Vinyl en houten vloerbekleding: een zij-aan-zij vergelijkingOnderhoud: zo blijft je vloer er als nieuw uitzien

Vinyl en houten vloerbekleding: een zij-aan-zij vergelijking

Pvc-vloeren zijn eenvoudig schoon te houden. Het volstaat om ze regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een vochtige doek in combinatie met de reinigingsproducten uit de Quick-Step Clean kit.

Een parketvloer heeft daarentegen wat tedere en liefdevolle zorg nodig om zijn schoonheid te bewaren. Dankzij de combinatie van de ‘Wood for Life’ technologie en de vernislagen is voor een gelakte houten vloerbekleding gewoon een standaardreiniging nodig. Een geoliede houten vloerbekleding vereist wat extra zorg: deze moet regelmatig behandeld worden met de reinigingsproducten en de onderhoudsolie van de fabrikant.Prijs & garantie: een vloer die levenslang meegaat

In vergelijking met parketvloeren is vinyl voordelig geprijsd. Een authentieke houten vloer heeft een hoger prijskaartje omdat de houtvoorraad niet eindeloos is.

Bovendien worden zowel Quick-Step vinyl als parket geleverd met een uiterst lange garantietermijn: tot 20 jaar voor pvc en een levenslange garantiedekking voor parket.

Help me kiezen

Kun je nog steeds geen keuze maken tussen pvc en parket? Probeer onze FloorExplorer. Nadat je 4 eenvoudige vragen hebt beantwoord, zal onze tool je adviseren welke vloeren ideaal zijn voor jouw project.

Probeer onze FloorExplorer

Gerelateerde Stories

2-12-2019

Laminaat en vinyl: een zij-aan-zij vergelijking

2-12-2019

Laminaat en parket: een zij-aan-zij vergelijking