Go to content Go to search
Duurzame Quick-Step parketvloeren

DE EERSTE VLOERENPRODUCENT DIE
HET EU ECOLABEL VOOR LAMINAAT BEHAALDE

  • #laminaat
  • #parket
  • #duurzaamheid

Quick-Step legt de lat zo hoog mogelijk voor zijn producten

Milieuvriendelijkheid: dat is waar UNILIN – de groep achter Quick-Step – naar streeft. Niet alleen voldoet onze productie aan de milieu- en gezondheidsnormen, maar wij gaan ook vrijwillig een stap verder door te streven naar belangrijke aanvullende certificeringen, zoals het EU Ecolabel. De eerste vloerenproducent die dit label in 2018 behaald heeft.

Quick-Step als Europese koploper

Quick-Step staat voor duurzaamheid. Door voortdurend te innoveren en gebruik te maken van herwonnen hout, zijn wij de Europese koploper in laminaatvloeren geworden. We zijn er trots op dat we als eerste vloerenproducent het EU Ecolabel behaald hebben, aangezien dit label alleen toegekend wordt aan producten en diensten die aan strenge milieunormen voldoen. Het label is een sterke motivator om te blijven doen waar we het beste in zijn: duurzame vloeren creëren op een duurzame manier.

Quick-Step laminate floor with EU ecolabel

Impact van het EU Ecolabel

Het EU Ecolabel, dat in 1992 ingevoerd is, wordt in heel Europa en wereldwijd erkend als een milieukeurmerk. Het label werd in het leven geroepen om producenten aan te moedigen om minder afval en CO₂ te produceren, duurzame en recycleerbare producten te produceren en richtlijnen te geven voor bedrijven die hun milieu-impact willen verminderen. Het belang ervan kan niet onderschat worden bij de oriëntering naar een meer circulaire economie.

De milieucriteria van het EU Ecolabel

De criteria voor het EU Ecolabel bieden beste praktijken voor bedrijven die een milieuvriendelijke productlijn proberen te ontwikkelen. Het gaat allemaal om:

  1. een verminderd gebruik van giftige stoffen
  2. het voorkomen van ontbossing en aantasting van bossen
  3. het verbeteren van afvalverwijdering en recyclage
  4. het efficiënt gebruiken van hulpbronnen en producten
  5. een lagere CO₂-uitstoot.

Strenge controles door derden garanderen dat aan de labelvereisten voldaan wordt. Bij Quick-Step gaan we er prat op dat we aan de hoge EU-normen voldoen. Bovendien zijn we er trots op dat we vooroplopen op het gebied van innovatie en de eerste vloerenproducent ooit zijn die een stapje verder gaat dan de industrienormen voorschrijven.

UNILIN-zonnepanelen

Gerelateerde stories

Ga zelf aan de slag met upcycling!

Mogen je huis en tuin (of balkon) er een tikkeltje origineler uitzien? Staan er net iets te veel afgedankte spullen in de vergeethoek? Dan is upcycling dé manier om oud en 'onbruikbaar' materiaal om te toveren tot de blikvangers in je interieur!

#inspiratie
Chopped trees Unilin recovered wood park trunk pile

Herwonnen hout: een duurzame keuze voor je woning

Ontdek waarom gerecycleerd hout de ideale keuze is voor je droomvloeren – en hoe het hernieuwbare karakter ervan je helpt om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

#laminaat #parket #duurzaamheid