Hoe een blauwe woonkamer ook warm kan zijn

Blauw wordt steevast geassocieerd met rust, behaaglijkheid en zelfs spirituele verlichting. Het is ook de koelste tint op het kleurenwiel. Maar in combinatie met een warme, natuurlijke afwerking kan blauw je woning ook omtoveren tot een gezellig nest. De collecties laminaat, vinyl en parket van Quick-Step zijn daar ideaal voor.

 

Blauw bestaat in tal van schakeringen, die allemaal een ander gevoel oproepen – van azuurblauw dat je meeneemt naar exotische stranden tot mysterieus indigo dat je naar spirituele hoogten brengt. Het is dan ook geen wonder dat blauw hoge toppen scheert in de design- en interieurwereld. Hemelsblauw en petroleumblauw zijn bijvoorbeeld overal ter wereld geliefde kleuren in badkamers en slaapkamers, omdat ze zo rustgevend werken.

 

Het blauwe wonen

En nu komt blauw ook naar onze woonkamers. Hoewel het als een 'koele' kleur wordt beschouwd, is het bijzonder veelzijdig. Afhankelijk van de combinatie van kleuren en materialen in de kamer, kan blauw een warmere of koelere ondertoon hebben. Zo zal je vloerkeuze een grote impact hebben op het effect van de schakering die je kiest. Onze collecties laminaat, parket en vinyl omvatten heel wat houtdessins die het gewenste gevoel kunnen versterken.

We zetten graag enkele tips op een rijtje om blauw te gebruiken in je woonkamer:

  • Wil je meer gezelligheid in de woonkamer? Combineer dan diepblauwe muren met warm hout.
  • Heb je behoefte aan een behaaglijk en veilig gevoel? Speel dan met accessoires in warme aardetinten, zoals kastanjerood, chocoladebruin of okergeel. Of maak een combinatie met natuurlijke materialen, zoals rotan en aardewerk.
  • Wil je een subtiel blauw interieur? Schilder dan de muren dan niet blauw, maar kies een opvallende blauwe bank of decoratieve elementen, zoals handgemaakt keramiek in Delfts blauw of intens turkoois.
  • Houd je van Scandinavisch design? Combineer dan pastelblauw met licht hout. Lichte blauwschakeringen verzachten de grijstint van een vloer, terwijl tegels of vinyl met een effen betontextuur het effect van koele blauwe tonen kunnen verzachten. Wil je een nog cooler stedelijk sfeertje, dan kun je deze look combineren met accenten van staal en zwart metaal.

Kortom, er bestaat een blauwtint voor elke persoonlijkheid. Net zoals Quik-Step een vloer heeft voor elke stijl!

Droom weg met deze geweldige vloeren.

Probeer de RoomViewer

 

Gerelateerde Stories

27-8-2021

Nieuw minimalisme voor een warm en rustgevend interieur

29-6-2021

Felle kleuren: dé interieurtrend van 2021