Alpha Vinyl: keukenvloeren voor de post-coronawoning

Alpha Vinyl: keukenvloeren voor de post-coronawoning

We hebben nog nooit zoveel tijd thuis doorgebracht als in het voorbije anderhalf jaar. De keuken groeide uit tot een echte woonruimte, en de term 'leefkeuken' deed al snel zijn intrede. Maar het drukke, multifunctionele karakter van die ruimte dwingt ons om de keukenvloer door een nieuwe bril te bekijken. Alpha Vinyl – onze ultrasterke, waterbestendige en slijtvaste vloer – is gemaakt uit keukenvinyl dat tegen alles opgewassen is.

In de tijd van onze grootouders was de keuken gewoon een kleine, functionele kamer – naast een afzonderlijke eetkamer en een formeler 'salon' voor de gasten. Vandaag houden we meer van een open keuken. De meeste keukens lopen nu dan ook naadloos over in de rest van de woonruimte.

Eindeloos stijlvol en praktisch: ontdek Alpha Vinyl

 

 

Samen eten, samen zijn

Tijdens de coronacrisis werden onze keukens – letterlijk – onze nieuwe woonkamers. De keukentafel was niet meer alleen een plek om te eten, maar deed overdag ook dienst als bureau of zelfs als (virtuele) vergadertafel. En 's avonds werd het keukeneiland een plek om samen te komen en over onze dag te vertellen. Ook nu de pandemie (hopelijk) ten einde loopt, blijft de keuken het kloppende hart van onze woning.

Gedurfd en in balans

Deze evolutie van keuken naar leefruimte verklaart ook waarom algemene interieurtrends, zoals organische vormen, opvallende kleuren en natuurlijke materialen als hout en steen, eveneens hun weg naar de keuken hebben gevonden. Zwarte accenten en zachte pastelkleuren zoals oudroze, muntgroen en lichtblauw breken de klassieke witte tinten. Gedurfde combinaties met roestrood, koraal en koper kunnen ook – op voorwaarde dat ze passen bij de rest van het interieur.

Om dat gevoel van harmonie te accentueren, kiezen heel wat mensen voor een vloer die van de woonkamer tot in de keuken loopt. Het is evenwel belangrijk om de functionaliteit niet uit het oog te verliezen: je bent misschien een grote fan van hardhouten vloeren of tegels, maar voor de keuken heb je een sterke en waterbestendige vloer nodig die gemakkelijk te onderhouden is.

  


Zo kies je de perfecte keukenvloer

Laat Alpha Vinyl je keuken domineren

 

Wil je de authentieke look & feel van echt hout of vloertegels combineren met de praktische voordelen van een gebruiksvriendelijk en performant materiaal als vinyl? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want met Alpha Vinyl kan dat perfect. Deze vloer van Quick-Step lijkt niet alleen als twee druppels water op natuursteen of hout, maar heeft ook een beschermende laag die sporen en krassen voorkomt. Dankzij de sterke kern van de planken kan de vloer bovendien tegen een stootje.

En ook op het vlak van gebruiksgemak staat Alpha Vinyl aan de top. De combinatie van een geavanceerd waterdicht kliksysteem en een waterbestendige technologie maakt de vloer 100% waterdicht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als er water wordt gemorst of als een feestje in de keuken uit de hand loopt: de vloer is in een handomdraai weer schoon te maken. Want als we dan toch in de keuken leven, mogen we ons er ook zorgeloos amuseren!


  

Gevloerd door de voordelen van Alpha Vinyl? Vind je favoriete stijl:

Ontdek Alpha Vinyl