Wat is Japandi?

Hoewel Scandinavië en Japan duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn, hebben ze meer gemeen dan je zou denken. Bijvoorbeeld een gedeelde liefde voor schoonheid, authenticiteit en minimalisme. Japandi - Japanse stijl met een Scandinavisch tintje - is een trend in interieurdesign die het beste van twee werelden combineert en geweldige resultaten oplevert.

Waar hygge en wabi-sabi samenkomen

Japandi is meer dan een interieurtrend, het is ook een levensfilosofie en bovendien het beste bewijs dat sommige waarden culturele grenzen overstijgen. Terwijl de Denen "hygge" of een gevoel van welzijn creëren door hun gebruik van duurzame materialen, hebben de Japanners geleerd om imperfectie te bewonderen door "wabi-sabi” te omarmen. Uiteindelijk komt het allemaal neer op een gemeenschappelijke, minimalistische designtaal.

 

Leegte en betekenis? Japandi!

Sober en warm

Typische Zen-interieurs brengen een gevoel van harmonie met zich mee door hun eenvoudige en sobere design, terwijl de aanwezigheid van natuurlijke materialen beantwoordt aan onze menselijke behoefte aan warmte en geborgenheid. In beide gevallen trachten wij een gevoel van kalmte en rust te creëren door ons te omringen met betekenisvolle voorwerpen.

De basis van jouw Japandi interieur

Japandi beschouwt elk interieur als een blanco canvas dat plaats maakt voor leegte. Dit stelt ons in staat bewust om te gaan met elke beslissing op vlak van het design. Bijvoorbeeld de vloerkeuze speelt een belangrijke rol, omdat het de basis is waarop je de rest van je interieur kunt vormgeven. Speel met contrasten door een betonnen tegelvloer te combineren met houten kasten. Je kunt ook een harmonieus kleurenpalet in neutrale tinten zoals zand, bruin en beige introduceren om een gevoel van rust te creëren.

Maak het persoonlijk

Door voorwerpen zoals boeken, betekenisvolle schilderijen of handgemaakt keramiek toe te voegen, kun je de kamer een persoonlijke touch geven. Voeg planten, organische vormen en duurzame materialen toe of kies voor een warme parketvloer om dat gevoel van welzijn nog te versterken.

Een parketvloer? Waarom niet?

Japandi laat perfecte imperfecties toe

Detail en verscheidenheid

In de eerste plaats is Japandi een compromis tussen minimalisme, schoonheid en authenticiteit. Net daarom zijn de ontwerpers van Quick-Step grote voorstanders van deze filosofie. Al sinds het prille begin ontwikkelen zij tijdloze vloeren die onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Telkens weer resulteerde hun oog voor detail en verscheidenheid in een unieke en realistische uitstraling – geheel trouw aan de natuur met al haar perfecte imperfecties.

De juiste vloer

Bij Japandi, zoals ook bij andere interieurtrends, is de keuze van de vloer even bepalend als de eerste penseelstreek op een blanco canvas. Daarom zijn onze laminaat- en vinylcollecties verkrijgbaar in een breed scala aan afmetingen, kleuren en afwerkingen.

Laat je persoonlijkheid zien en maak van je huis een thuis. Bekijk hier hoe onze vloeren eruit zouden zien in je interieur.

Probeer de RoomViewer

Gerelateerde Stories

27-8-2021

Nieuw minimalisme voor een warm en rustgevend interieur

29-6-2021

Felle kleuren: dé interieurtrend van 2021