Drie redenen waarom eiken vloeren een topfavoriet blijven

Al eeuwenlang is eikenhout een van ‘s werelds meest gebruikte vloerbedekkingen. Ook vandaag is de ‘traditionele’ eiken vloer populairder dan ooit. Drie redenen waarom eik een topfavoriet blijft.1 – Extreem duurzaam

Eiken vloeren staan bekend om hun lange levensduur. Denk maar aan de grandioze eiken vloeren in eeuwenoude herenhuizen: ze zijn vandaag nog steeds intact en bewijzen dat eik als houtsoort een bijzonder lang leven beschoren is.

2 – Het beste van twee werelden

Eikenhouten vloeren mogen dan traditioneel zijn, ze zijn nooit oubollig. Met het huidige scala aan afwerkingsopties leent eik zich perfect voor elk interieur, zelfs de modernste inrichtingen. Bovendien komen eiken vloeren in tal van patronen die je interieur voorzien van een unieke, eigenzinnige toets.

3 – Beschikbaar in verschillende tinten

Er bestaan heel wat soorten eik, in evenveel kleuren. De populairste? Ongetwijfeld rode en witte eik. Rode eik – het betaalbaardere alternatief – biedt naast unieke, roosrode tinten ook uitgesproken patronen. Ideaal voor een gezellige en verwelkomende sfeer. Witte eik heeft minder uitgesproken patronen en staat garant voor een frisse, strakke look: de perfecte houtsoort voor een modern interieur.

Klaar om helemaal ‘eik’ te gaan? Gebruik de Quick-Step FloorFinder om verschillende types eikenhouten vloeren met elkaar te vergelijken, en vind jouw droomvloer!

Top