Baby op komst: hoe bereid je je huis voor?

Die negen maanden tijd vóór je baby op de wereld komt, kan je goed gebruiken. Want je hebt meer te doen dan alleen de kinderkamer voor te bereiden. Je hele huis moet de test doorstaan: is elke kamer voorbereid op de komst van een nieuw gezinslid?Het grootste werk: de kinderkamer

Je baby’s slaapkamer moet de levendige fantasie van je kindje prikkelen, maar tegelijk ook een oase van rust zijn. Hou er rekening mee dat de kamer dezelfde blijft, maar dat je baby zal opgroeien – en dan niet meer zo dol zal zijn op babyblauwe of -roze muren. Frisse, rustgevende kleuren zijn dus de beste keuze, aangevuld met leuke accessoires die van de slaapkamer een echte babykamer maken.

Een belangrijk aspect is de vloer in de kinderkamer. Die moet onderhouds- en allergievriendelijk zijn, prettig aanvoelen voor kruipende knietjes en blote voetjes, en het liefst ook stil zijn. Zo kan je poolshoogte nemen in de kamer zonder het risico dat je je baby wekt.

Is je huis babyproof?

Hoe klein je baby ook is, zijn of haar spullen nemen al meteen veel plaats in. Dat betekent: plaatsmaken in de keuken voor flesjes, in de badkamer voor een verzorgingstafel en -spullen en in de woonkamer voor een park of wieg. En je breekbaarste spullen geef je beter een veilig onderkomen als je kindje kruipend op onderzoek gaat.

Zodra je speelvogel daar autoraces aan toevoegt, bereid je ook je vloer beter voor. Krasbestendig, makkelijk te onderhouden en waterdicht: laminaat en vinyl zijn prima keuzes.

Doe je graag wat voorbereidende inspiratie op? Breng dan een bezoekje aan onze showroom.

Top