Bescherm je vloer tegen verfspatten

Nu het nieuwe jaar goed uit de startblokken is geschoten, kan je volop beginnen denken aan nieuwe projecten. Waarom de muren of plafond niet eens in een nieuw kleurtje steken?". Maar dat nieuwe kleurtje voor je muren en plafond wil je niet zien opduiken op je vloer. Die beschermen is belangrijk, maar zorgen dat je de verf niet in je hele huis verspreidt via je schoenzolen is net zo cruciaal.Kranten en karton

De meest voor de hand liggende beschermoplossing belandt elke dag in je brievenbus: de krant. Spaar die, en vraag oude exemplaren aan familie en vrienden. Leg meerdere krantenbladen op elkaar, zorg dat ze elkaar overlappen en kleef ze aan elkaar met schilderstape.

Wie nog net iets meer bescherming tegen verfdruppels wil, kan ook karton gebruiken. Kies veiligheidshalve voor een dubbele laag karton tegen de muur. De kans op verfspatten is daar het grootst. Papieren bescherming hoef je overigens niet zelf bij elkaar te sparen. De verfwinkel heeft papier van verschillende diktes op rollen, waarmee je makkelijk je hele vloer bedekt.

Plastic folie

In elke doe-het-zelfzaak vind je transparante plastic folie in alle formaten. Omdat het zo flexibel is, bedek je er makkelijk elk oppervlak mee – ook meubels. Het is ook ideaal voor je ramen, omdat het licht doorlaat. Verf kan er dan weer niet doorheen dringen, maar de folie scheurt wel makkelijk. Bovendien bestaat er een grotere kans dat je uitglijdt. Enkel voor alerte klussers dus!


Canvasklassieker

Schilders kiezen zelf meestal voor de klassieke oplossing: canvasdoeken. Omdat ze zwaarder zijn dan papier of plastic, blijven ze netjes op hun plaats liggen. Bovendien hoef je ze niet na één schilderbeurt weg te werpen. Zware stoffen zijn bestand tegen verfdruppels, maar grote spatten verf dringen er toch doorheen. Kies dus voor een exemplaar dat behandeld is tegen vocht, of een beschermende onderlaag heeft.

Met deze tips ben je bijna klaar voor een bezoekje aan de verfwinkel. Doe eerst nog een portie interieurinspiratie op.

Top