Comfortabel wonen als je wat ouder wordt

Naarmate je meer levenservaring op de teller hebt, kunnen wandelen en de trap op- of afgaan moeilijker worden. Misschien dacht je er al aan om je huis aan te passen, of kleiner te gaan wonen. Met deze tips in het achterhoofd weet je meteen welke afwegingen je moet maken.Ga voor slaapgemak

Extra comfort heb je meer dan verdiend. Vermijd je liever de trap? Dan kan je je slaapkamer beneden inrichten. Je meubels kan je makkelijk naar beneden laten verhuizen. Maar de kamer onderdompelen in een echte slaapkamergevoel is geen overbodige luxe. Een zachte kleur op de muren of slaapkamerbehang brengen de juiste sfeer. Kies voor een vloer die je een warm gevoel bezorgt, en geen stof vasthoudt. Zo voel je je er meteen thuis!

Neem ook andere ruimtes onder handen

De nodige hulpmiddelen houden je te been als wandelen minder evident wordt. Van een wandelstok tot een rollator, looprekje of rolstoel: voor iedereen is er een oplossing. Dat je deuropeningen voor een rolstoel misschien wat breder moeten, spreekt voor zich. Maar wist je dat een aangepaste vloer minstens even belangrijk is?

Een vloeroppervlak dat stabiel en comfortabel aanvoelt, slijtvast is en niet glad wordt, is meer dan ooit welkom. Om te vermijden dat een rolstoel je vloer beschadigt, is een krasbestendig exemplaar een goed idee.


Verhuis je vloer mee

Wil je op termijn kleiner gaan wonen? Dan kan je toch nu al investeren in een nieuwe vloer. Dankzij het ingenieuze Uniclic-kliksysteem klik je een Quick-Stepvloer net zo makkelijk uit elkaar, om hem mee te verhuizen, als je hem installeert.

Maak het jezelf makkelijk en laat je vloer installeren door onze professionele plaatsers.

Top