De ideale vloerbekleding vinden voor je kinderkamer

Een baby op komst? Gefeliciteerd! De kans is groot dat je al een naam in gedachten hebt, en dat je al een hele voorraad luiers, doekjes en babykleding hebt aangelegd. Misschien ben je ook al aan de kinderkamer begonnen? Slim, want het vinden van bijvoorbeeld de ideale vloerbekleding is moeilijker dan je denkt. Ziehier enkele handige tips om de juiste vloer uit te kiezen.Een ongeluk is gauw gebeurd

Luiers, melk, babyvoeding … Ze kunnen hardnekkige vlekken achterlaten. Om nog niet te denken aan het kleur- en schilderwerk van je toekomstige peuter! De ideale vloer voor je kinderkamer laat zich dan ook makkelijk schoonmaken en is volledig waterbestendig. Een verzegeld oppervlak en een beschermende afwerkingslaag zijn essentieel voor een duurzame, ‘babyproof’ vloerbedekking.

Zwijgen is goud

Waar je misschien niet meteen aan denkt – maar wel een enorm verschil kan maken – is geluidsdemping. Door te kiezen voor een stille vloer en die te combineren met een solide onderlaag, loop je minder risico dat je kleintje wakker wordt telkens je de kamer binnenkomt ... of die stilletjes probeert te verlaten.

Een warme thuis

Een vloer in een kinderkamer hoort knus en warm te zijn. Het oppervlak moet prettig aanvoelen en een plezier zijn om op te kruipen of met blote voetjes op rond te lopen. Overweeg je vloerverwarming, kijk dan welke vloeren daar het best op zijn afgestemd. Controleer het warmteabsorberende vermogen en de thermische geleiding van de verschillende materialen.


Quick-Step vloertypes op kindermaat

Zowel Quick-Step Laminaat als de Livyn PVC-vloeren combineren alle bovenstaande kwaliteiten in een ruime keuze aan vloerafwerkingen. Of je nu op zoek bent naar een trendy design of een vintage look, je vindt vast een passende vloer voor de kinderkamer van je dromen. Kijk snel op onze website bij Laminaat en Livyn om te ontdekken welke de beste vloerbekleding is voor je kleine spruit.
Top