Last van koude voeten? Al eens aan vloerverwarming gedacht?

Vloerverwarming is een comfortabel en subtiel alternatief voor klassieke verwarmingssystemen met radiatoren. Helaas zijn niet alle vloersoorten geschikt om in combinatie met deze moderne techniek te gebruiken. Bij Quick-Step vind je verschillende vloertypes die je het hele jaar door warme voeten geven.

Veel beslissingen…

Ga je voor een vloerverwarming op basis van water of elektriciteit? Bouw je een nieuw huis of knap je een bestaand huis op? Kies je voor plaatsing direct onder de vloer of wil je de vloerverwarming inwerken in een betonnen onderlaag? Wie voor vloerverwarming opteert, staat voor heel wat belangrijke beslissingen. En ze hebben allemaal voor- en nadelen. Professioneel advies is dan ook geen overbodige luxe.

…waaronder de juiste vloer

Niet alle vloeren zijn geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. Parketvloeren met een hoog vochtigheidsgehalte in de planken gaan onder invloed van vloerverwarming uitzetten of krimpen. Andere vloertypes kunnen te dik zijn, waardoor ze een isolerend effect hebben en verhinderen dat warmte erdoorheen raakt..


Parquet on underfloor heating

Quick-Step brengt raad

PVC is een uitstekende warmtegeleider. Dit maakt de Livyn PVC-vloeren van Quick-Step de vloer bij uitstek voor plaatsing op vloerverwarming. Maar ook nagenoeg alle overige Quick-Step-vloeren – in laminaat of meerlagig hardhout – zijn perfect te combineren met vloerverwarming of –koeling. Zolang je de plaatsingsinstructies nauwgezet opvolgt en de juiste ondervloer gebruikt, mag je op beide oren slapen.

Zoek dus niet verder en ga voor de Quick-Step-vloeren in combinatie met je vloerverwarming. Je kiest voor een warme, zachte en gezellige vloer, die je direct de zin geeft om je schoen en sokken uit te trekken en op blote voeten door je woonkamer te flaneren!

Top