Wist je dat � je nieuwe vloer gewoon bovenop de bestaande kan?

Heeft je nieuwe huis een grondige renovatie nodig? Dan wil je wellicht je eigen smaak en stijl volledig tot z’n recht laten komen. Maar de vorige eigenaars van je huis hebben misschien wel een vloer geïnstalleerd waarvan de tegels je doen denken aan de keuken van je oma (en niet op de goede manier). Maar geen nood: je hoeft die oubollige vloer niet uit te breken. Je moderne vloer kan er gewoon bovenop.Stabiel en smaakvol

Al dat gedoe met afbraakwerken kan je volledige achterwege laten. Plaats je nieuwe vloer simpelweg bovenop de bestaande. Op die manier krijg je het beste van twee werelden: de stabiliteit van de oude vloer én de nieuwe vloerstijl van je dromen. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over het aanpassen van je deuren en drempels: de meeste PVC- en laminaatvloeren zijn zo dun dat je deuren slecht een piepkleine aanpassing nodig hebben.

 

De juiste ondervloer

Plaats je je nieuwe vloer bovenop een oude? Gebruik dan de juiste ondervloer. De bestaande vloer moet namelijk perfect effen zijn. Met een zachte of harde ondervloer verwijder je zelfs de allerkleinste imperfecties. Is de bestaande vloer extreem oneffen, of zitten er enkele tegels of planken los? Dan moet je misschien wel een andere optie overwegen.

Doe het zelf!

Het leukste aan het installeren van een nieuwe vloer bovenop een bestaande? Je kan het helemaal zelf. Ga op zoek naar de juiste materialen en je kan meteen aan de slag!