Gedurfd donker: de schoonheid van donkere houten vloeren

Donkere houten vloeren springen meteen in het oog. Maar slechts weinig mensen durven er één te kiezen voor hun interieur. Wordt het niet te kil? Niet noodzakelijk: ontdek hier hoe je je huis kan opfleuren met een donkere vloer.Combineer met lichtgekleurde muren

Te veel donkere kleuren samen geven algauw een saai effect, wat de sfeer in huis niet ten goede komt. Zoek een evenwicht met behulp van neutrale witte, grijze en beige tinten of allerhande gedempte kleuren. Ze laten je kamer bovendien groter en helderder lijken.

Breek de sleur

Contrast creëren. Daar draait het om bij donkere vloeren. Een lichtkleurig tapijt, een witte zetel in je living, beige kasten in je keuken, bleke houten meubels: een donkere vloer laat lichtgekleurde interieurelementen aan voor de voorgrond schitteren.


Vergeet de accessoires niet

Gebruik kleurrijke, opvallende accessoires als aanvulling bij je donkere vloer. De ideale blikvangers? Kussens in verschillende tinten en met speciale texturen, bijvoorbeeld. Of vierkanten vloerkleden in weelderige kleuren. Dergelijke details voegen bovendien een luxueuze toets aan je interieur toe.

Kies een vloer die past bij je levensstijl

Heb je kinderen of huisdieren? Of wil je een donkere vloer installeren in een ruimte waar veel verloop is, zoals de keuken of de woonkamer? Vermijd dan vloeren met een glanzende afwerking: die zorgen er namelijk voor dat stof en beschadigingen snel zichtbaar worden. Parketvloeren met een satijnen afwerking, bijvoorbeeld, vertonen minder kans op krassen.

Wil je weten welke donkere houten vloer perfect past bij je interieur? Probeer dan zeker de Floor Advisor van Quick-Step.

Top