Geef je zoon of dochter een kinderkamer om bij weg te dromen

De slaapkamer van je kind is zijn of haar eigen plekje in huis, dat je graag zo gezellig mogelijk maakt. Droomt je dochter van een fuchsia prinsessenkamer, en zoonlief van een stoere kamer vol raceauto’s? Of heb je het niet zo voor clichés en pak je ’t liever anders aan? Met deze do’s-and-don’ts tover je de kamer in een mum van tijd om in een kinderparadijs.Tips voor elke kinderkamer

De belangrijkste tip luidt: zorg ervoor dat de kinderkamer de tand des tijds doorstaat. Niet behangen dus, maar schilderen. Kies voor afwasbare verf, zodat je kleintje later geen boodschappen vereeuwigt op de muur.

Ook voor meubels is goed kiezen de boodschap. Omdat je kind de kamer als slaap-, speel- en huiswerkruimte zal gebruiken, is flexibiliteit cruciaal. Meubels op wieltjes zijn een slimme oplossing: je creëert in een handomdraai vrije speelruimte. Een andere meubelmust is een stevig bed. Ook al mag het niet, de kans dat je kind op zijn of haar bed springt, is groot. En ook de vloer moet tegen een stootje kunnen. Vermijd blijvende vloerherinneringen aan racende autootjes en kleverige knutselprojecten met een vloer van laminaat of vinyl.


Een jongenskamer voor jaren

Bij elke nieuwe superheldenfilm is je kleine speelvogel meteen helemaal in zijn ban. De slaapkamer opnieuw onder handen nemen bij elke troonopvolger is géén optie. Zorg ervoor dat de kamerbasis dezelfde kan blijven, en dat heldhaftige accessoires de macht aan elkaar overdragen.

Meer dan roze voor meisjeskamers

Hoe dol je kleine meid nu ook is op roze en glitter, over een jaar of zeven is ze die fase wellicht ontgroeid. Trap dus niet in de snoeproze val. Zijn vrolijke kleuren dan uit den boze? Zeker niet! Maar net als voor jongenskamers zijn verwisselbare accessoires ook hier de sleutel tot decoratiesucces.

Zorg dat ook het decor van de vloer tijdloos mooi blijft. Laat je bij je keuze assisteren door onze Floor Advisor.

Top