Het ideale plankpatroon voor je vloer: multistrip of niet?

Lang, breed, king-size … Vloerplanken heb je in tal van maten, maar welk type plank is perfect voor jouw interieur? Quick-Step legt de basisprincipes kort en bondig uit.

Een onmisbare vuistregel

Wil je een vloerdesign met grote, lange planken? Of passen kortere, multistripvloeren beter in je interieur? Vaak is het moeilijk kiezen. Een simpel basisregeltje helpt je op weg: hoe kleiner de kamer, hoe beter het is om voor multistrip te gaan.

Doe je kamer opleven

In combinatie met een levendig vloerpatroon laten multistripplanken een kleine kamer – zoals een slaapkamer – groter, dieper en langer lijken. De vloerplanken uit de Villa- en Compact-collecties van Quick-Step, bijvoorbeeld, voegen een levendig effect toe aan je interieur. Door te spelen met multistripplanken van verschillende kleuren in één design, creëer je bovendien een zachtere look voor je vloer.

Lang = elegant

Zoek je een elegante, stijlvolle vloer? Dan doet (plank)lengte er wel degelijk toe! Extralange, brede planken – zoals die uit de Palazzo-, Imperio- of Castello-collectie van Quick-Step – passen perfect in statige inkomhallen en woonkamers. Deze grote, singleplankdesigns bezorgen je kamer een exclusieve uitstraling en een stijlvolle, authentieke look.

Nog niet volledig zeker welk type plank je het best kiest? Gebruik zeker de Floor Advisor van Quick-Step en ontdek welk plankpatroon perfect is voor jouw interieur.

Top