Drie tips om de juiste vloerkleur te kiezen

De mogelijkheden bij het kiezen van een kleur voor je vloer zijn eindeloos. Interieurdesigners en –architecten volgen lange en zware opleidingen om deze kunst onder de knie te krijgen. Maar hoe begin je eraan en hoe maak je de juiste keuze? Quick-Stept helpt je graag op weg met enkele eenvoudige tips.Tip 1: Denk aan de grootte van de kamer

De kleur van je vloer beïnvloedt sterk het gevoel van ruimte in een kamer. Warme of donkere tinten, zoals wengé, walnoothout of eik, maken grote kamers vaak kleiner en gezelliger. Omgekeerd, als je al krapjes zit, kan je lichtere, natuurlijke vloerkleuren overwegen, zoals lichte eik of esdoorn, om zo de kamer echt open te trekken.

Tip 2: Zie het licht

Het licht in een kamer verandert de hele dag door. Als je ’s nachts een kleursample bij kunstlicht bekijkt, krijg je een andere indruk dan op klaarlichte dag. Lichte kleuren maken donkere kamers uiteraard een stuk zonniger. In heldere kamers, met ramen van vloer tot plafond, voegt een donkere of zelfs zwarte vloer dan weer een vleugje romantiek toe.


Tip 3: Bekijk het volledige plaatje

Baseer je bij het kiezen van een kleur voor je vloer niet op een lege kamer. De kleur moet ook passen bij de algemene stijl en het gevoel dat je aan je interieur wil geven. Natuurlijke kleuren zorgen voor een neutraal canvas en zetten zo je meubels in de spotlight. Rode tonen voegen wat luxe toe en gaan mooi samen met zware, koloniale meubelen. Doorgaans vormen bruine tinten dan weer een betere match met een plattelandsinterieur.