Hoe zaag of snij ik een Quick-Step vloer?

Quick-Step biedt duurzame, esthetisch verantwoorde en simpele oplossingen voor het installeren van kwaliteitsvloeren. Je kan de vloerplanken makkelijk zelf zagen of snijden, zolang je maar rekening houdt met een paar basisprincipes.

Laminaat- of parketvloeren

Om Quick-Step laminaat- of parketplanken te zagen, gebruik je het best een hand- of elektronische cirkelzaag met fijne tanden of een figuurzaag. Gebruik je één van de eerste twee? Plaats de planken dan zeker met de decorzijde naar boven. Als je een figuurzaag gebruikt en een zuivere snede wilt, doe je er goed aan de planken met de decorzijde naar omlaag te plaatsen. Tenzij je zaagbladen met omgekeerde tanden gebruikt … Dan plaats je de planken beter met de decorzijde omhoog.


Livyn

Om de Livyn PVC-planken van Quick-Step bij te snijden, heb je enkel een stanleymes en een stalen tekenliniaal nodig. Gebruik het mes om het oppervlak van de PVC-plank te snijden en buig ze omlaag om de stukken te splitsen. Zowel bij PVC als laminaat of parket hoeft de zaagsnede niet perfect te zijn. Meestal wordt ze door profielen of plinten bedekt.


Plinten

Om plinten te zagen, doe je er goed aan een hand- of elektrische cirkelzaag te gebruiken. Voor een naadloze snede klem je de plinten het best altijd stevig vast. Gebruik je een handzaag? Zet de latten dan rechtop in een verstekbak, alsof je ze tegen een muur zou plaatsen. Als je een elektrische cirkelzaag gebruikt, klem de plinten dan stevig vast op een zaagtafel, met de decorzijde naar boven gericht.
Top