Eenvoudige interieurtips voor een sfeervolle herfst en winter

Met de seizoenen verandert automatisch ook onze stemming. Terwijl we ons in de lente en zomer graag omgeven met lichte en frisse kleuren, zoeken we in de herfst- en wintermaanden vooral warmte en gezelligheid op. Betekent dit dan dat je om de zoveel maanden je hele inrichting moet omgooien? Niet noodzakelijk: met enkele kleine ingrepen past je interieur in één, twee, drie helemaal bij het seizoen.Een welkome afwisseling

Voor een instant herfst- of wintergevoel kan een nieuwe plaid volstaan, een ander vloerkleed, of wollen kussenovertrekken. Sommigen gaan iets verder en vervangen hun zetelovertrek, gordijnen of lampen. Ook nieuwe beeldjes, fotokaders of schilderijen kunnen afwisseling bieden. Als je je zomerse decoratie even opbergt, is het volgend jaar extra fijn om die weer uit te halen!

Herfstkleuren

Zinderend hete zomerdagen lijken al een verre herinnering, en toch kunnen herfstdagen nog best aangenaam warm zijn. Geef je woning kleur met donkeroranje en bordeauxrode tinten. Leg gezellige dekens klaar om je op koudere avonden mee te verwarmen. Rond de herfstperiode vind je overal ook sfeervolle decoratie, tafelbekleding en servetten in aardetinten of met een passend herfstmotief. Doe wat hazelnoten in een glazen vaas en plaats er een grote kaars in.

Wintertinten

Maak van je huis een gezellig toevluchtsoord voor kille winterdagen. Speel met stoffen, stal boeken en magazines uit en plaats kleine lampjes in donkere hoeken. In combinatie met donkerbruine en zwarte tinten creëer je met sfeerverlichting een echt nest. Sprokkel denappels bijeen en leg die rond een bokaal met dennennaalden en kaarsen in. Heb je een kachel, dan kan je een rieten mand vullen met houtblokken.


Nog meer inspiratie nodig?

Op onze website vind je een heleboel smaakvol ingerichte interieurs. Je ziet meteen ook het effect van onze vloeren in alle soorten kamers en alle interieurstijlen.

Trots op je Quick-Step vloer en interieur?

Upload een of meer foto's van je interieur en inspireer andere mensen die net als jij geboeid zijn door interieurontwerp.

Gerelateerde Stories
9-10-2013
Top