Hoe Quick-Step�s classificatiesysteem helpt bij het kiezen van de juiste houtstijl

Verschillende delen van een boomstam leveren planken met een erg uiteenlopende aanblik en textuur op. Het classificatiesysteem van Quick-Step geeft je een goed idee van hoe je vloer er uiteindelijk uit zal zien.

De houten vloeren van Quick-Step zijn opgedeeld in vier categorieën. Iedere categorie heeft typische kleurvarianten, heeft meer of minder noesten van uiteenlopende groottes, en bevat al dan niet lichter gekleurd spinthout. Deze factoren bepalen mee hoe modern of rustiek een vloer er uiteindelijk uitziet.

Finesse

Quick-Step hardwood finesse

Hout in de ‘Finesse’-categorie bevat weinig noesten, elk niet groter dan 5 mm in diameter. De planken hebben een uniforme kleur en een minimale variatie in structuur. Finesse-vloeren bevatten nooit spinthout (het buitenste deel van een stam of tak, met een typische, lichtere kleur).
Nature

Quick-Step hardwood nature

Noesten in ‘Nature’-planken hebben een diameter tot 20 mm en zijn iets talrijker dan bij ‘Finesse’-planken. Enkel gekleurde vloeren binnen deze categorie kunnen spinthout bevatten. Variaties in kleur en structuur zijn toegestaan, maar zullen steeds subtiel zijn.


Marquant

Quick-Step hardwood marquant

Planken met een uitgesproken kleur en structuur, en relatief veel noesten met een diameter tot 50 mm. Net als in de ‘Nature’-categorie kunnen enkel gekleurde vloeren binnen deze categorie spinthout bevatten. Marquant-hout geeft vloeren een lichtrustieke look.Character

Quick-Step hardwood character

Grote, donkere noesten en spleten geven deze categorie – de naam zegt het zelf –veel karakter. Levendige kleurvariaties en structuren zorgen voor een uitgesproken rustieke look. Veelvuldig gebruik van lichter spinthout maakt iedere vloer in Character-hout uniek.
Top