Tijd voor jezelf: een nieuwe inrichting voor je huis

Na drukke jaren in een goedgevuld huis heb je opeens meer tijd – en ruimte – voor jezelf. Zeker nu de kinderen het huis uit zijn. Een grote stap voor hen, maar ook voor jou. Het moment breekt aan om je leven én je huis nieuw in te richten! Maar hoe pak je dat aan?Nieuwe bestemmingen voor de slaapkamers

De kinderkamers kan je een nieuwe bestemming geven om het lege-nestgevoel te bestrijden. Een logeerkamer ligt voor de hand, maar had je al aan een bureauruimte of een hobbykamer voor jezelf gedacht? Een bioscoopkamer met een projector en een comfortabele sofa? Of een inloopkast om je kleren alle ruimte te geven en meteen wat ademruimte te creëren in je eigen slaapkamer meer ademruimte te creëren?

Wie houdt van leven in huis kan de vrijgekomen kinderkamers ook omvormen tot bed & breakfast-kamers of er Airbnb-gasten ontvangen. Hou er bij de herinrichting ook rekening mee dat de kamers vaak schoongemaakt zullen worden, en dat er heel wat reiskoffers over de vloeren zullen rollen. Kies daarom voor een krasbestendige en onderhoudsvriendelijke vloer zoals laminaat of PVC.


Kies voor comfort en kwaliteit

Door de jaren heen is je stijl misschien veranderd. Nu je het financieel wat breder krijgt, is dit het gedroomde moment om jezelf en je thuis in de watten te leggen.

Tijd dus om die keuken te plaatsen waar je al jaren van droomt. Of met een loungeset in de tuin een nieuwe rustoase voor jezelf te creëren. Geef je leefruimtes, zoals de woonkamer, dus een make-over: kies voor nieuwe meubelen en ga voor een luxueuze vloer. En de beste basis om welverdiende warmte en elegantie in huis te halen, is een parketvloer.

Op zoek naar ideeën voor je nieuwe interieur? Laat je inspireren door onze voorbeeldinterieurs.

Top