Vloerstijlen in kaart gebracht: welk type ben jij?

Over smaak valt niet te twisten: we hebben allemaal onze eigen stijl wat interieurdesign betreft. Ontdek welke vloerstijl het best bij jou past.

Noords: gewaagde keuzes

Hou je van een ongewoon kleurenpalet met zwarte, donkergrijze en roden tinten? Ben je gek op diepe groeven? En kies je eerder voor de hedendaagse look van een mat vloeroppervlak? Proficiat: de Noordse stijl is perfect voor jou. Je houdt van vloeren die hun design, uitdagende kleuren en unieke patronen zonder schroom tentoonspreiden.

Oosters: eenvoudig mooi

Zie je schoonheid als een kwestie van ‘less is more’? Dan is de Oosterse stijl volledig jouw ding. Bij vloeren met een glad, gestroomlijnd oppervlak en lichte kleuren loopt het water je meteen in de mond. En de groeven, die hou je graag zo naadloos mogelijk. Aan weelderige noesten en inkepingen heb je dan weer een broertje dood.

Natuurlijke Britse flair

Koude handen, warme liefde? Een ‘stiff upper lip’? Niets daarvan! Op het vlak van vloeren is de Britse stijl er een van gezellige, levendige kleuren en houtsoorten. Herken je jezelf in deze stijl? Dan hou je ervan volledig ‘eik’ te gaan! Ook iets voor jou: de teruggewonnen houtlook met grote, donkere noesten en inkepingen, en (subtiele) variaties in kleur.

Mediterraan: mooi anders

Luidt je levensmotto: ‘verandering van spijs doet eten’? Dan ben je zonder twijfel een Mediterraan type. Je vult je huis graag met verschillende soorten vloerkleuren in elke kamer: van elegant grijs tot passioneel rood. Hetzelfde geldt voor de houtsoorten die je kiest. Of het nu gaat om de klassieke look van eikenhout of de exotische allure van merbau: jij zorgt er wel voor dat alles bij elkaar past.

Tip: probeer zeker de Floor Finder eens uit. Zo zie je meteen welke kleur het best werkt in je eigen interieur.

Top