Vloertips voor een open interieur

Een open interieur geeft elk huis een bijzonder gevoel van ruimte. Toch zijn er verschillende zaken die je moet overwegen wanneer je verschillende leefruimtes combineert in één open ruimte, zeker wat de vloerbekleding betreft.Saamhorigheid

Niemand minder dan de legendarische Frank Lloyd Wright was één van de eerste architecten die een open interieur integreerde in woonhuizen. In zijn plannen neemt de keuken een prominente plaats in, en wordt het de centrale ‘hotspot’ waarrond het dagelijkse familiale leven zich afspeelt.

De laatste twee decennia combineren steeds meer nieuwe en gerenoveerde huizen meerdere leefruimtes in één open design. Koken, dineren, en zelfs een avond voor de tv worden gezellige activiteiten met de hele familie. Openheid zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en geeft je interieur een ruime uitstraling.Samenhang

Regel nummer één bij een open interieur: gebruik zo weinig mogelijk verschillende vloertypes. Probeer om in dezelfde ruimte geen verschillende materialen, zoals parket en PVC, door elkaar te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je kamer opnieuw wordt opgedeeld, zodat het gevoel van ruimte uitgehold wordt.

Enkel als er een nauwe opening is tussen twee kamers, kan je overwegen om een overgang te maken tussen twee verschillende vloertypes. Maar let er altijd op dat je duidelijk zichtbaar overgangen met al te nadrukkelijke contrasten en transitiestrips.

Één voor allen

Keukens, livings en eetkamers stellen allemaal verschillende eisen wat vloerbekleding betreft. Wanneer je kiest voor een open interieur, moet je met alles rekening houden en een vloertype kiezen dat de juiste kenmerken combineert. Let daarom ook op factoren zoals slijtage, aanvoelen, comfort en duurzaamheid voor je de perfecte vloer voor je droomhuis kiest. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg dan zeker de Quick Step Floor Advisor!
Top