Vloertips voor een open interieur


Een open interieur geeft elk huis een bijzonder gevoel van ruimte. Waarom uw huis in meerdere kleine kamers verdelen, wanneer u keuken, woonkamer en eetkamer samen kunt brengen in één grote, open leefruimte?

De voordelen zijn heel duidelijk: een ontwerpplan zonder muren maakt uw woning niet alleen ruimtelijker, maar zorgt ook voor meer natuurlijk licht en stimuleert de sociale interactie. En voor mensen met kinderen, is er nog een ander groot pluspunt: ouders kunnen hun kinderen steeds in de gaten houden en intussen koken, schoonmaken of werken.

Vind nu jouw droomvloerGezellig samenzijn

Niemand minder dan de legendarische Frank Lloyd Wright was één van de eerste architecten die een open interieur integreerde in woonhuizen. In zijn plannen neemt de keuken een prominente plaats in, en wordt het de centrale ‘hotspot’ waarrond het dagelijkse familiale leven zich afspeelt.

De laatste twee decennia combineren steeds meer nieuwe en gerenoveerde huizen meerdere leefruimtes in één open design. Koken, dineren, en zelfs een avond voor de tv worden gezellige activiteiten met de hele familie. Openheid zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en geeft je interieur een ruime uitstraling.

Toch zijn er verschillende zaken die je moet overwegen wanneer je verschillende leefruimtes combineert in één open ruimte, zeker wat de vloerbekleding betreft.
Samenhang

Regel nummer één bij een open interieur: gebruik zo weinig mogelijk verschillende vloertypes. Probeer om in dezelfde ruimte geen verschillende materialen, zoals parket en vinyl, door elkaar te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je kamer opnieuw wordt opgedeeld, zodat het gevoel van ruimte uitgehold wordt. Het effect van een open ruimte gaat volledig verloren als uw vloer uit veel verschillende vloertypes, kleuren of designs bestaat.

Enkel als er een nauwe opening is tussen twee kamers, kan je overwegen om een overgang te maken tussen twee verschillende vloertypes. Maar let er altijd op dat je duidelijk zichtbaar overgangen met al te nadrukkelijke contrasten en transitiestrips.

Definieer verschillende hoeken

Consistentie is een belangrijk element om een rustige, ruime sfeer te creëren. Maar dat betekent niet dat uw hele kamer er precies hetzelfde uit moet zien. Door verschillende accenten te leggen, kunt u toch de afzonderlijke delen van de ruimte definiëren. U kunt meubilair gebruiken om gebieden in de ruimte van elkaar te scheiden. Een kleine tafel of buffet achter een zetel, bijvoorbeeld, kan het ene gebied van het andere scheiden. Of hoe zit het met een tapijt, om in één hoek van de ruimte een karakteristieke look te creëren?

Één voor allen

Keukens, livings en eetkamers stellen allemaal verschillende eisen wat vloerbekleding betreft. Wanneer je kiest voor een open interieur, moet je met alles rekening houden en een vloertype kiezen dat de juiste kenmerken combineert. Let daarom ook op factoren zoals slijtage, aanvoelen, comfort en duurzaamheid voor je de perfecte vloer voor je droomhuis kiest.

Vind nu jouw droomvloer


Gerelateerde Stories
8-1-2017
2-6-2017
8-2-2017
Top