Wat is de ideale vloer voor mensen met een allergie?

Wie kampt met een allergie moet maatregelen nemen om direct contact met allergenen te vermijden: een aangepast dieet, uit de buurt van huisdieren blijven … Ook een vloer kan een bron van allergenen zijn. Het is dan ook een uitstekende plaats om te beginnen wanneer je je huis allergenenvrij wil maken.


Over allergieën

De helft van de wereldbevolking lijdt aan een of andere allergie. Blootstelling aan een bepaalde stof zorgt ervoor dat hun immuunsysteem reageert alsof het met een virus of bacterie te maken heeft. Hierdoor treden allergische reacties op, zoals rode ogen, eczeem of een loopneus.

Neem je voorzorgen

Enkele veelvoorkomende allergieën zijn die voor bepaalde voedingsstoffen, insectenbeten, stof of huisstofmijt. Een eerste stap naar het leren omgaan met een allergie is de blootstelling eraan vermijden. Maar – vele mensen met een allergie zullen het beamen – dit is vaak eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Quick-Step floors ideal for people with allergies

Een grondige aanpak

Je huis allergenenvrij maken is een hele uitdaging. Doordat stof en vuil zich nestelen in de voegen van een vloer, kan deze gemakkelijk een boosdoener worden. Een vloer die eenvoudig te poetsen is, en die ophoping van vuil verhindert, kan een groot verschil maken.

Quick-Step biedt je de keuze uit een aantal allergievriendelijke vloeren, waaronder parketvloeren, laminaatvloeren en de Livyn luxevinylvloeren. De meerlagige parketvloer, met zijn eenvoudig te onderhouden oppervlak, is de vloer bij uitstek voor mensen met een allergie. Het warme en gezellige karakter neem je er uiteraard maar al te graag bij…

Top