Op zoek naar een kurkvloer? 4 redenen waarom ook PVC jouw aandacht verdient

Kurkvloeren zijn bekend om hun warme en zachte uitstraling. Maar wist je dat ook PVC die eigenschap heeft en je bovendien nog een aantal praktische voordelen biedt? Herken je de volgende vier scenario’s, dan is PVC zeker het overwegen waard.1 – Komt je vloer in een druk belopen ruimte?

Niet elke vloer kan een druk gezinsleven aan. Als je weet hoeveel sporen scherpe objecten – ook hoge hielen – kunnen achterlaten op het vloeroppervlak, is het goed om naar een oplossing te zoeken die zeker een drukke passage aankan. Een vinylvloer, bijvoorbeeld. Die hebben namelijk een toplaag die hen beschermt tegen slijtage en scheurtjes, en die tegelijk zacht en aangenaam aanvoelt.

2 – Heb je zware meubels staan?

Heb je zware meubels staan? Dan heb je een vloer nodig die aardig wat druk aankan. Vinylvloeren mogen dan zo zacht aanvoelen als kurk, dankzij hun beschermlaag komen er geen deuken in. Kortom: een duurzaam alternatief.


3 – Moet je vloer tegen nattigheid kunnen?

Ben je van plan om je vloer in een natte omgeving te installeren ¬– zoals een badkamer of keuken – dan is een waterbestendig en onderhoudsvriendelijk vloertype een must. Vinyl is zo’n vloer die echt jaren meegaat. Tegelijk voelt het net zo warm aan als kurk.

4 – Heb je kinderen of huisdieren?

Een zachte vloer die toch enorm kras- en vlekbestendig is? Hij bestaat! Vinyl is de ideale, aangename en veilige vloer om volop op te leven en te spelen. Dankzij zijn beschermende toplaag blijft hij vrij van oppervlakkige of diepe krassen en maken ook vlekken geen kans.

Benieuwd naar dit esthetische, comfortabele en praktische alternatief voor kurk? Neem dan zeker een kijkje op de Quick-Step website bij de Livyn luxury vinyl-collectie of probeer de Floor Advisor uit om te kijken hoe de PVC-vloeren eruitzien in jouw interieur!

Top