Welk gereedschap heb ik nodig om mijn Quick-Step-vloer te plaatsen?

Dankzij de gepatenteerde Uniclic- en Uniclic Multifit-technologie is de plaatsing van een laminaat-, parket- of PVC-vloer van Quick-Step een makkie. Voor je begint, controleer je wel best even of je al het nodige gereedschap bij de hand hebt.De basis

De Quick-Step Plaatsingsset bestaat uit drie basisinstrumenten die je helpen bij een snelle en degelijke plaatsing van je vloer: een stootblok, regelbare afstandsblokjes en een metalen trekijzer. Het stootblok helpt je om de naden goed op elkaar aan te laten sluiten. De afstandsblokjes plaats je tussen de uitzettingsgroeven. Het trekijzer komt van pas bij het plaatsen van vloeren op moeilijk bereikbare plaatsen.

Naast deze basisinstrumenten, kan je ook niet zonder een hamer, een beitel en het juiste gereedschap om je PVC, laminaat, hardhout of plinten te verzagen. Meer informatie over hoe je de planken en accessoires van Quick-Step het best verzaagt, vind je in dit overzichtelijke artikel.

De afwerking

Om je vloer tot in de puntjes af te werken, biedt Quick-Step een ruime keuze aan speciale tools en accessoires. Zo zorgt de Quick-Step ONE4ALL-lijm voor een perfecte verlijming van je plinten. De Quick-Step Seal & Click-tube biedt de Lagune-laminaatcollectie extra bescherming tegen vochtigheid. Lees alles over deze nuttige accessoires op de respectieve pagina’s over laminaat, parket of Livyn.


Checklist: Wat heb ik nodig?

  • Quick-Step Plaatsingsset (stootblok, regelbare afstandsblokjes and metalen trekijzer) 
  • Hamer 
  • Beitel 
  • Zaag 
  • Breekmes 
  • Extra accessoires voor afwerking

Top