Haal de jungle trend in huis!

De periode dat we allemaal één plant voor het raam staan hadden is voorbij. De hunkering naar een vleugje groen maakt voortaan helemaal deel uit van je interieur. In no time creëer je een levendige en verfrissende jungle in huis.


Extra fijn? De botanische woontrend is niet moeilijk om toe te passen. Ook als je niet gezegend bent met een stel groene vingers kan je ermee aan de slag.

De terugkeer van planten in huis werd al ingeluid met de cactus-mania, maar floreert tegenwoordig pas echt met planten die bij bosjes hun plek innemen binnenshuis.

Trek je even terug uit de concrete jungle en laat de jungle trend bij jou thuis binnensluipen. Hangende planten, palmbomen, varens, tropische prints; het landschap van de binnentuin kent oneindig veel variatie.


Revival van de kamerplant

Kamerplanten zijn meer dan alleen gezellig en decoratief in huis. Ze kleden je huis leuk aan, hebben een opbeurend effect én hebben een positieve invloed op je gezondheid. Je ziet ze tegenwoordig overal: kleine plantjes die leven van zonlicht en een klein beetje water. Een epifyt of airplant heeft amper aandacht nodig om te kunnen floreren. Ze hebben geen wortels en gedijen daarom goed in een terrarium, of zwevend in een himmeli.

Vanuit Japan komt de kokedama overgewaaid: een plant waarvan je de wortels laat groeien in een bolletje mos. Je kunt ‘m vervolgens ophangen aan een touwtje, wat de alternatieve naam string garden verklaart.

Authentique botanique

Het zijn niet alleen de echte planten die hun terugkeer in het interieur vieren. De natuur haal je makkelijk naar binnen met weelderige natuur –en bloemenprints op behang of posters, droogbloemen en veertjes onder een glazen stolp, of ingelijste kevers en vlinders.

Ook kussens en andere woonaccessoires met botanische prints geven je woonst een warme botanische uitstraling.


Groene look & warme materialen

De botanische look bestaat niet alleen uit groen. Ze combineert moeiteloos met natuurlijke kleuren zoals aardetinten en zachte kleuren. Ook grondstoffen zoals tropische houtsoorten, rotan, bamboe, beton of marmer passen helemaal binnen deze groene look. Hoogglans wit zorgt dan weer voor contrast en geeft je interieur een frisse finishing touch.

Ongerept oerwoud

De natuurlijke uitstraling van deze groene trend kunnen we in een vloeiende beweging doortrekken naar de basis van de woning: de keuze van de vloerbekleding.

Kies voor een vloer met een natuurlijke look voor een warme uitstraling. Een stenen vloer heeft iets rustieks en veilig, terwijl zichtbare structuren van een houten plankenvloer authenticiteit ademen.

Staat een vloer met onderhoudsgemak hoog op je verlanglijstje? Kies dan voor een geslaagde imitatie in laminaat of PVC waarbij de traditionele look and feel van de plankenvloer blijft behouden.

Meer inspiratie nodig? Neem een kijkje op ons Pinterest bord

Gerelateerde Stories
6-5-2016
Top