Het geheim van een Scandinavisch interieur

De Scandinavische look, koel en licht, met grafisch elementen en kleurige accenten, is een interieurtrend die al een hele poos meegaat en niet snel zal verdwijnen. Dat is geen verrassing! Met zijn koele, lichte basistinten is deze stijl het ideale vertrekpunt voor eindeloze variaties. De beste plaats om met een Scandinavische look te beginnen, is natuurlijk een lichte vloer.

WIT!

Wit is de ideale basiskleur voor een Scandinavisch interieur. Gebruik het voor zowel de muren als de vloer. Met een witte basis schep je een sfeer van rust en ruimte. Een vloer in een lichte kleur geeft kamers met een laag plafond een gevoel van ruimte. Een 'frisse' sfeer is typerend voor de huizen van het hoge noorden, terwijl het interieur nog altijd de persoonlijke smaak van de bewoners weerspiegelt. Door lichte kleuren als basis te gebruiken, kun je gemakkelijk je persoonlijke souvenirs en foto's uitstallen zonder een overvol effect te produceren.

Quick-Step Parket Variano, eik geverfd wit geolied

Een witte houten vloer is vaak het eerste waar je aan denkt als je je een Scandinavisch interieur voorstelt. Die vloer is absoluut het beste, meest klassieke vertrekpunt voor een huis in deze stijl. De vloerplanken van Quick-Step Variano parket met witte afwerking zijn gemaakt van kleinere stukken hout, die een speelse maar toch gestroomlijnde en lichte basis vormen. Perfect met designklassiekers van Arne Jacobson of Vitra, om slechts enkele grote namen te noemen!


Quick-Step Impressive, witte planken

Gestroomlijnde witte planken met het gemak en de betaalbaarheid van laminaat: de witte afwerkingen van de Quick-Step Impressive collectie combineren het beste van twee werelden. De Impressive collectie staat bekend om haar realistische houtuitstraling en -textuur. Een groot pluspunt: dit laminaat is volledig watervast en is dus geschikt voor vochtige zones, zoals de inkomhal, de badkamer en de keuken.

Het beste van de natuur

Dit deel van Europa heeft zoveel mooie bossen en meren dat het geen wonder is dat de mensen hier de natuur in huis halen. Natuurlijke materialen spelen daar een grote rol in. Niet alleen in de vorm van een gevonden gewei of interessant gekromde takken, maar ook met accessoires van bleek en ongeverfd hout.

Quick-Step Impressive, den natuur

Als je helder wit te klinisch vindt of meer van warme tinten houdt, is naturel hout een mooi alternatief om een Scandinavische sfeer te scheppen. De natuurlijke kenmerken van het hout (barsten en kwasten) geven een levendige, vrolijke sfeer met een hedendaags karakter. Onze designers hebben na zorgvuldig onderzoek de Quick-Step den natuur laminaatvloer ontwikkeld, die authentiek hout tot in de perfectie nabootst. De op Zweedse dennenbomen geïnspireerde afwerking loopt door tot in de voegen en is zo in het laminaat geperst dat de planken de aanblik en het gevoel van echt hout hebben.

Quick-Step Impressive, lichtgrijs beton LHD

Lichtgrijs beton LHD schept eveneens een lichte basis, maar heeft een realistische houtprint en -textuur als extra troef. Dat geeft de vloer wat meer karakter, terwijl de lichte grijstint het gevoel van ruimte in stand houdt.

Kleuraccent

Geef je interieur ten slotte een levendige finishing touch met de kleuraccenten van enkele kussens, lampen en designaccessoires in felle tinten. Grafische kunstposters of designkandelaars met kleurige kaarsen zijn in Scandinavië erg populair. Net die details maken de stijl zo uniek en persoonlijk!

Top