Hoe haal je Scandinavië in huis?


Sober, authentiek, functioneel én tijdloos: Scandinavië zendt al een tijdje haar zonen uit. De invloeden uit Denemarken, Noorwegen, Finland en consorten zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Pure materialen, kalme kleuren en bovenal functioneel design: de sobere interieurs ogen ingetogen, maar barsten eigenlijk van karakter en authenticiteit. Hoe je dat noordelijke karakter in je eigen huis brengt? Lees verder en ontdek het snel!

De Scandinavische schoonheid zit verborgen in een gouden combinatie: enerzijds de eenvoud door pure en natuurlijke materialen, anderzijds de veelzijdigheid door het tijdloze karakter en multifunctionele toepassingen. Die geweldige eigenschappen pas je gemakkelijk zelf toe in je interieur.

Hout op kop 

Dat hout ontzettend belangrijk is voor de Scandinaviërs, staat buiten kijf. De juiste vloer – denk aan es, den of eik – stuurt je alvast probleemloos in de goede richting. Samen met het herkenbare blankhouten meubilair, waarbij de nadruk ligt op strakke vormen en lijnen, creëer je de typerende look. Dit karaktervolle hout volbrengt dus niet enkel z’n gekende functie als vloer, je mag het ook best gebruiken tegen de wanden of verwerkt als meubel! 

Puur natuur in huis 

Kies voor onbewerkte of zelfs verweerde meubels in hun puurste vorm, want die brengen de frisse natuur écht naar binnen. Naast hout zijn ook wol, vilt en zelfs vachten – wie wil nu niet zo’n heerlijk zacht laagje in de zetel - onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Deze materialen zorgen voor warmte en gezelligheid in de lange, koude winters. Bovendien is het een perfecte weerspiegeling van de duurzame Scandinavische levensstijl.

 

Aan de slag met wit (én kleur!) 

Naast het gebruik van lichte materialen wordt ook gekozen voor zachte, sobere tinten met wit als ultieme basis. Maar dat betekent niet dat het interieur ‘kleurloos’ is. Kleurrijke invloeden van designers als Marimekko & Josef Frank laten namelijk ook hun felle sporen na in het Scandinavisch interieur. Er is met andere woorden zeker ruimte voor een fris kleurtje of her en der een gedurfd patroon! 

Kies keer op keer voor eenvoud 

Bewijs met gemak dat een mooie inrichting niet afhangt van de hoeveelheid spullen die je in huis hebt. De drie legendarische woorden ‘less is more’ zijn namelijk absoluut van toepassing op de landelijke, Scandinavische stijl.. Eenvoudige decoratie, daar draait het om. Zo hou je alles blijvend luchtig en open door de rust en karaktervolle puurheid die het interieur uitstraalt. Scandinavische zen – het kan!

Gerelateerde Stories

4-9-2015

Burnt is the new black

Top