Less is more: haal minimalisme in huis

Weg met al het overbodige! Bij een minimalistisch interieur keren we terug naar de essentie. De stijl blinkt uit in z’n eenvoud en creëert ruimte voor rust en creativiteit. Maar hoe pak je dat aan, zo’n minimalistisch interieur? Ga aan de slag met deze tips en ontdek je eigen, heldere woonstijl!

Minimalisme betekent minder kwantiteit en meer kwaliteit. In een druk interieur schreeuwt alles om aandacht, waardoor je door de chaos heen vaak niet meer weet waar eerst te kijken. Less is more staat daarom centraal bij de minimalistische look.

Uitgepuurd

Strakke lijnen met een minimum aan decoratiestukken: dat is waar het om draait. Minder, dat wel, maar goed uitgekozen meubelstukken komen hierdoor veel beter tot hun recht. Ga bijvoorbeeld voor een luxueuze sofa waar je nog jarenlang in kan ploffen of een kwalitatieve houten eettafel waar iedereen wil en kan aanschuiven.

Het ontbreken van overbodige meubels en spullen laat je ruimte meteen heel wat netter en georganiseerder ogen.

Plaats enkele bijzondere spullen net wél in de kijker, zoals dat designstuk dat niemand anders heeft. De ruimte die je hebt gemaakt, mag best wel gaan naar stukken die de aandacht écht verdienen.

Monochromatisch mooi

Wat ook opvalt is het monochromatische kleurenpalet. Wit, zwart, grijs en antraciet zijn veel voorkomende kleuren voor vloeren en muren. Om het geheel niet al te steriel te maken kunnen accentkleuren in meubels en houten vloeren of vloerbekleding met houtlook voor een speels en warm effect zorgen.

Wil je extra kleur? Kies dan voor tonale kleuren die in dezelfde kleurfamilie zitten. Zo oogt het resultaat even puur en rustgevend en niet schreeuwerig.


Haal buiten naar binnen

Bij minimalisme is er licht in overvloed, de interieurs worden gekenmerkt door een open indeling, wat voor een gezonde dosis ademruimte zorgt.

Gordijnen worden vaak achterwege gelaten, wat je toelaat de natuur naar binnen te trekken. Het groen van kamerplanten vult de ongedwongen rustgevende look mooi aan. De monstera en pannenkoekenplant zijn de ideale groene eyecatchers.

Speel met textuur

Minimalisme dreigt al snel koel aan te voelen. Voeg daarom accessoires met verschillende texturen zoals bamboe, wol, katoen, marmer, aardewerk en porselein toe. Het zijn natuurlijke elementen die je kan laten terugkeren in de vorm van bijvoorbeeld een bijzettafeltje. Ze zorgen voor een ontspannen toets en laten je huis er gezellig uitzien. Houd ook hier het kleurenpalet rustig, zodat alles bij elkaar past.

Meer inspiratie nodig? Neem een kijkje op ons Pinterest bord!

Gerelateerde Stories
4-3-2016
23-6-2016
11-9-2015
Top