Minimalisme: eenvoud spant de kroon

Onder het motto less is more herleiden we ons interieur tot zijn minimale bestanddelen. Een overvloed aan spullen zorgt immers voor een chaotische uitstraling. Uit deze opvatting ontstond het minimalisme als toonbeeld van een uitgepuurde woonstijl. Leven met minder spullen en teruggaan naar de essentie, trek je zo door naar je interieur.

Japans zen

Eenvoud is het sleutelwoord in Japanse interieurs. Het land is dan ook koploper op vlak van minimalisme. De stijl legt de nadruk op de essentie en laat al het overbodige weg. Ruimtes stralen op die manier rust uit, waardoor de aandacht naar slechts enkele voorwerpen wordt getrokken, blikvangers die daarom vragen, zeg maar.


Puur en gewichtloos

Minimalisme staat eveneens synoniem voor een modern interieur. Deze stijl straalt serene rust uit maar blijft spannend door met verschillende contrasten te spelen. Licht, veel ruimte, neutraal kleurgebruik en een mix van stijlen vieren bij de minimalistische look hoogtij.


Glorieuze eenvoud

Ook het kleurgebruik bij de minimalistische woontrend is puur in al z’n eenvoud. De kleuren zijn vaak monochroom: tinten van wit, grijs, antraciet en zwart vormen een dankbaar kader voor een minimalistisch interieur. Deze kleuren keren niet alleen terug op de muren, maar ook op de grond.

Om een klinische look te vermijden, kunnen vloeren in een warme, houten look of houtaccenten ervoor zorgen dat het geheel huiselijk blijft. Het resultaat laat je meer vrijheid, kalmte en ruimte voor creativiteit ervaren. En dat is fijn thuiskomen!

Meer inspiratie nodig? Neem een kijkje op ons Pinterest bord!

Gerelateerde Stories
20-6-2016
4-9-2015
Top